ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Τους της ευσέβειας θείους πυρσούς, και των Αποστόλων, θιασώτας και μιμητός, συν τω Κωνσταντίνω, Ελένην την Αγίαν, ως βασιλέων δόξαν, ανευφημήσωμεν.

Η Αγία Ελένη η Ισαπόστολος.

Εορτολόγιο: 21 Μαΐου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου του Μεγάλου και της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης των Θεοστέπτων Βασιλέων.

Ο συγκλονιστικός βίος, η εύρεση του Τιμίου Σταυρού, το Ιερό Λείψανο, το Απολυτίκιο και το Μεγαλυνάριο της Αγίας Ελένης της Ισαποστόλου, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

Γιορτή σήμερα: Μέγας Κωνσταντίνος και Αγία Ελένη.

Ήχος γ’. Θείας πίστεως.

Πρῶτος πέφηνας, ἐν Βασιλεῦσι, θεῖον ἕδρασμα, τῆς εὐσεβείας, ἀπ’ οὐρανοῦ δεδεγμένος τὸ χάρισμα· ὅθεν Χριστοῦ τὸν Σταυρὸν ἐφανέρωσας, καὶ τὴν Ὀρθόδοξον πίστιν ἐφήπλωσας. Κωνσταντῖνε Ἰσαπόστολε, σὺν Μητρὶ Ἑλένῃ τῇ θεόφρονι, πρεσβεύσατε ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τους της ευσέβειας θείους πυρσούς, και των Αποστόλων, θιασώτας και μιμητός, συν τω Κωνσταντίνω, Ελένην την Αγίαν, ως βασιλέων δόξαν, ανευφημήσωμεν.

Ο συγκλονιστικός βίος, οι εκστρατίες, η κοίμηση, ο ενταφιασμός, το Ιερό Λείψανο, το Απολυτίκιο και το Μεγαλυνάριο του Αγίου Κωνσταντίνου του Μεγάλου, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

Η συνέχεια στο άρθρο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης: Βίος, λείψανο, προσευχή πρώτη φορά από Ιερέα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-12)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.