ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2023 Live: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΟΡΘΡΟΣ 25 Νοεμβρίου Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Ιερά Ακολουθία Σαρανταλείτουργου Ζωντανά - Θεία Λειτουργία Αγίας Αικατερίνης Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Αγίας Αικατερίνας - Ευλογία και Προσευχή στην Αγία Αικατερίνη.

Θεία Λειτουργία 25 Νοεμβρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023. Η Αγία Αικατερίνη η Μεγαλομάρτυς. Ο Άγιος Μερκούριος ο Μεγαλομάρτυρας. Ο Όσιος Πέτρος ο Ησυχαστής. Οι Άγιοι Εκατόν πενήντα Ρήτορες οι Μάρτυρες. Η Αγία Βασίλισσα η Μάρτυς. Η Απόδοση της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 07.30 – Η Αγία Αικατερίνη η Μεγαλομάρτυς.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Αγίας Αικατερίνης της Μεγαλομάρτυρος της Πανσόφου και Πανευφήμου Νύμφης Του Χριστού – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 07.30. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 11η ημέρα.

ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2023 της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της Αγίας Αικατερίνης της Πανσόφου και Πανευφήμου Νύμφης Του Χριστού – Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την Προσευχή προς την Αγία Αικατερίνη. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης

Ο Άγιος Ιάκωβος γεννήθηκε την 5η Νοεμβρίου του 1920 μ.Χ. στα ευλογημένα και ματωμένα χώματα της αγιοτόκου Μικράς Ασίας και συγκεκριμένα στο Λιβίσι της Μάκρης, μία μικρή πόλη απ’ τις παραθαλάσσιες της Ιωνικής Γής, στο ύψος περίπου του Καστελλόριζου, από γονείς ενάρετους και ευσεβείς, τον Σταύρο Τσαλίκη και την Θεοδώρα, κόρη του Γεωργίου και της Δέσποινας Κρεμμυδά.

Οι γονείς του Αγίου γέννησαν εννέα παιδιά, αλλά στη ζωή αυτή επέτρεψε ο Θεός να μείνουν μόνον τρία. Η οικογένεια του Αγίου ήταν από τις πιο εύπορες οικογένειες της περιοχής, ο μεγάλος της όμως πλούτος ήταν η ευσέβειά της και η αγνή χριστιανική πίστη που είχε πολύ βαθιές ρίζες. Το γενεαλογικό δέντρο της είχε να καυχηθεί με την εν Χριστώ καύχηση επτά γενεές Ιερομονάχων, έναν αρχιερέα και έναν άγιο.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.