ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: Την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018, εορτάστηκε εκ μεταθέσεως, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου, στο εκκλησάκι του Γυμνασίου Γερίου «Ιωνά και Κολοκάση».

Το απόγευμα της Παρασκευής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατουμένου υπό τον κληρικών της ενορίας Αγίου Μηνά Γερίου και Αγίου Χαραλάμπους Αυτοστέγασης Γερίου, Πρωτ. Παναγιώτη Κώστα, Οικον. Δημήτριο Παπαντώνη, Οικον. Γαβριήλ Γαβριήλ και Οικον. Ιωάννη Νεοφύτου.

Στον Εσπερινό παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Γερίου κ. Νεόφυτος Παπαλαζάρου, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Γερίου κ. Άγγελος Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Γυμνασίου κ. Αργύρης Αργυρού, μέλη του Καθηγητικού Συλλόγου, μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και άλλοι ευλαβείς προσκυνητές, οι οποίοι ήρθαν να τιμήσουν τη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο βίο και τις αρετές που εμπλούτιζαν την Πάνσοφον Αγία Αικατερίνη. Αυτές τις αρετές καλούμαστε όλοι οι χριστιανοί να τις καλλιεργήσουμε μέσα μας με υπομονή και σταθερή πίστη στον Πανάγαθο Τριαδικό Θεό.

Στο τέλος του Εσπερινού έγινε λιτανεία της ιεράς εικόνος της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης πέριξ του πανηγυρίζοντος ιερού παρεκκλησίου.
Ακολούθως, άνοιξε η φιλανθρωπική αγορά μαθητικής πρόνοιας του Γυμνασίου Γερίου.
Την επομένη, 24 Νοεμβρίου 2018, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.