Λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο επ΄ ευκαιρία της εορτής της Συλλήψεως της Αγίας Άννης και της παρουσίας εις την πόλη του Λαγκαδά, του Σεπτού Λειψάνου της Δεξιάς Χειρός του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής 9 Δεκεμβρίου ε.έ., εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ.κ. Κλεόπας, συλλειτουργούντων του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου, τους οποίους και πλαισίωναν πολλοί Ιερείς και Διάκονοι, μεταξύ αυτών και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Γρηγόριος Νανακούδης, ο οποίος και εκόμισε το εσπέρας του Σαββάτου 08 Δεκεμβρίου ε.έ., το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

Στην σύντομη προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του προεξάρχοντος της σημερινής Θείας Λειτουργίας, Μητροπολίτη Σουηδίας κ.κ. Κλεόπα, υπογραμμίζοντας το γεγονός της αγαθής συγκυρίας, λόγω της ιδιαίτερης μελέτης που έχει κάνει πάνω στον Βίο και στην Εργογραφία του Αγίου Νεκταρίου σημειώνοντας την σχέση του Αγίου με την Μακεδονία, όπως ειπώθηκε και κατά την διάρκεια των χτεσινών προσφωνήσεων της υποδοχής του Ιερού Λειψάνου.

Τον Θείο Λόγο διακόνησε ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ.κ. Κλεόπας, ο οποίος παίρνοντας αφορμή από την σημερινή Ευαγγελική Περικοπή σημείωσε ότι «δυστυχώς και ο άνθρωπος σήμερα είναι συγκύπτων. Περιπλανιέται σε μία εποχή όπου όλα είναι άφθονα, αλλά δεν μπορεί να χαρεί το φως του ήλιου και το αληθινό Φως του Χριστού που φλογίζει στην καρδιά».

»Στην σύγχρονη απρόσωπη πραγματικότητα, πορευόμαστε σκυφτοί, δεν είμαστε πρόσωπα, γι΄αυτό και διαβιούμε μόνοι. Περνούν, ολόκληρες γενιές και δυστυχώς η κοινωνία μας δεν αλλάζει.

Ο άνθρωπος υποφέρει και βασανίζεται δίχως να μπορεί να λυτρωθεί. Μόνο η συνάντηση του με Εκείνον περικλείει την ελπίδα της ψυχικής ανορθώσεως και κυοφορεί την πνευματική καλυτέρευση», τόνισε σε άλλο σημείο του λόγου ο Μητροπολίτης Σουηδίας για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «Μόνο μέσα από την αληθινή συνάντηση με τον Ιησού, μπορούν να ενεργοποιηθούν όλα εκείνα τα ευγενή ανθρώπινα στοιχεία, το θεόσταλτο δώρο του «κατ΄εικόνα», να σταματήσει η αμαύρωση και να ξεκινήσει ο καθένας μας να ζει μία ουσιαστική πορεία πάνω στη γη.

Για εμάς τους Χριστιανούς, άλλο είναι η ζωή και άλλο η βιολογική επιβίωση, με την πρώτη να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Πρόσωπο του Χριστού και η δεύτερη συνυφασμένη με την κυτταρική λειτουργία».

«Αυτή την ελπίδα που γεννά η συνάντηση με τον Χριστό έχουμε ανάγκη σήμερα και οφείλουμε να την πραγματώσουμε μέσω των Ιερών Μυστηρίων, σημείωσε εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος για να καταλήξει εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον οικείο Μητροπολίτη και την Ιερά μας Μητρόπολη για την έμπρακτη στήριξη που παρέχει από την πρώτη στιγμή στο ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην ομογένεια».

Προ της Απολύσεως, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, εις ένδειξη ευγνωμοσύνης για την παρουσία του σήμερα στην Μητρόπολη μας επίδωσε τόσο στον Μητροπολίτη Σουηδίας κ.κ. Κλεόπα, όσο και στον Μητροπολίτη Ύδρας κ.κ. Εφραίμ, μέσω του εκπροσώπου του, το Επετειακό Μετάλλιο το οποίο εκδόθει εις ανάμνηση των επετείων των 1037 ετών από της Ιδρύσεως της Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης και των 50 ετών από της επανιδρύσεως της Μητροπόλεως Λαγκαδά, ευχαριστώντας τον για ακόμη μία φορά για την ευλογία που παρείχε ώστε να έρθει και να τεθεί σε προσκύνηση στην επαρχία μας, η Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεκταρίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.