Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας, Εύβοια

Με λαμπρότητα ετελέσθη η σημερινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου:

Η ομιλία του π. Δημήτριου:

Η Αγ. Άννα λέει σ’ εμάς σήμερα ότι αν δε μάθουμε να συνεργαζόμαστε με τον Θεό και μεταξύ μας Σωτηρία δεν θα βρούμε ποτέ. Η Άννα εμπιστεύτηκε το Θεό και στην εμπιστοσύνη της Εκείνος απάντησε με θαύμα.

Όχι μόνο λοιπόν η Άννα έκανε παιδί αλλά η κόρη της, Μαρία, εγγυήθηκε τη δική μας Σωτηρία: σε λίγες ημέρες, η Μαρία, θα γεννήσει στη Βηθλεέμ τον Μεσσία. Χαράς Ευαγγέλια στο σπίτι της Άννας!

Παλιά, σε κάποια μέρη, από σήμερα αρχίζανε να εύχονται ο ένας στον άλλον τα “Καλά Χριστούγεννα”.

Καλά Χριστούγεννα λοιπόν, καλήν Ετοιμασία!

Αγία Άννα: Λαμπρή Θεία Λειτουργία στον Ναό Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας Αγία Άννα: Λαμπρή Θεία Λειτουργία στον Ναό Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας Αγία Άννα: Λαμπρή Θεία Λειτουργία στον Ναό Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας Αγία Άννα: Λαμπρή Θεία Λειτουργία στον Ναό Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας Αγία Άννα: Λαμπρή Θεία Λειτουργία στον Ναό Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας Αγία Άννα: Λαμπρή Θεία Λειτουργία στον Ναό Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας Αγία Άννα: Λαμπρή Θεία Λειτουργία στον Ναό Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας Αγία Άννα: Λαμπρή Θεία Λειτουργία στον Ναό Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας

 

Σύλληψη της Αγίας Άννης

 

Για τη μητέρα της Θεοτόκου Άννα, δεν αναφέρουν τίποτα σχετικό τα Ευαγγέλια, ούτε τα υπόλοιπα βιβλία της Καινής Διαθήκης. Σύμφωνα όμως με την παράδοση της Εκκλησίας, ο Ιερέας Ματθάν, κάτοικος της Βηθλεέμ, απέκτησε τρεις θυγατέρες: τη Μαρία, τη Σοβή και την Άννα.

Η Μαρία, αφού παντρεύτηκε στη Βηθλεέμ, γέννησε εκεί την Ελισάβετ, τη μητέρα του Ιωάννη του Βαπτιστή.

Η Άννα παντρεύτηκε τον Ιωακείμ από τη Γαλιλαίο. Μετά από πολλά χρόνια ατεκνίας, απέκτησε κόρη, την Παρθένο Μαρία.

Η παράδοση αναφέρει ότι οι γονείς της την αφιέρωσαν στην υπηρεσία του Ναού της Ιερουσαλήμ, σε ηλικία τριών ετών. Αυτοί δε μετά από λίγα χρόνια πέθαναν.

Την Αγία Άννα τιμούσαν από τα αρχαία χρόνια. Το συμπεραίνουμε αυτό από διάφορους Πατέρες της Εκκλησίας, αλλά και από αρχαίους εκκλησιαστικούς ύμνους, που υπάρχουν προς τιμήν της μητέρας της Θεοτόκου. Επίσης, το έτος 550 μ.Χ., ο αυτοκράτωρ Ιουστινιανός, αφιέρωσε ναό στην Κωνσταντινούπολη προς τιμήν της Αγίας Άννας.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.