Τη Σύλληψη της Αγίας Άννας γιορτάζουμε στις 9 Δεκεμβρίου. Εκείνου του ιερού προσώπου που χάρη στη βαθιά πίστη που ένιωθε μέσα στη ψυχή της για το Θεό αξιώθηκε να ζήσει ένα μεγάλο θαύμα. Αξιώθηκε να αποκτήσει τον ακριβό μονάκριβο θησαυρό που χρόνια λαχταρούσε η ψυχή της, ένα παιδί μία χαριτωμένη κορούλα παρόλο που ήταν ήδη σε προχωρημένη ηλικία.

Άγια Άννα- 9 Δεκεμβρίου: Το χαρμόσυνο μήνυμα από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ

Όπως αναφέρεται στην παράδοση η Άννα πήγαινε συχνά σε ένα περιβόλι και με όλη τη δύναμη της ψυχής της παρακαλούσε το Θεό να της χαρίσει αυτό που λαχταρούσε πιο πολύ από όλα… ένα μωρό, δίνοντας ταυτόχρονα υπόσχεση πως αν τελικά έμεινε έγκυος θα το αφιέρωνε στη Χάρη Του. Το χαρμόσυνο γεγονός της τεκνογονίας της το έκανε γνωστό ο ίδιος ο Αρχάγγελος Γαβριήλ. Το θαύμα είχε συντελεστεί. Η ηλικιωμένη και στείρα για όλους Άννα κατάφερε να αποκτήσει με τη Θεία Χάρη την Παναγία, τη μητέρα του Σωτήρα.

Οι ηλικιωμένοι γονείς δέχτηκαν με μεγάλη ευγνωμοσύνη και δάκρυα χαράς το δώρο του Θεού, χωρίς να ξεχάσουν την υπόσχεσή τους . Έτσι μόλις η Παναγία έγινε τριών ετών την αφιέρωσαν στο Ναό ενώπιον του Αρχιερέως Ζαχαρία.

Η Αγία Άννα πέρασε τα υπόλοιπα χρόνια της επίγειας ζωής της, με προσευχές και καθημερινά παρηγορούσε, πρόσφερε ελεημοσύνη και βοηθούσε τους φτωχούς.

Σύμφωνα με την παράδοση αναφέρεται ότι παρέδωσε τη δίκαιη ψυχή της σε ηλικία 69 ετών.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’.
Σήμερον τῆς ἀτεκνίας δεσμὰ διαλύονται· τοῦ Ἰωακεὶμ γὰρ καὶ τῆς Ἄννης εἰσακούων Θεός, παρ᾽ ἐλπίδα τεκεῖν αὐτοὺς σαφῶς, ὑπισχνεῖται θεόπαιδα· ἐξ ἧς αὐτὸς ἐτέχθη ὁ ἀπερίγραπτος, βροτὸς γεγονώς, δι᾽ Ἀγγέλου κελεύσας βοῆσαι αὐτῇ· Χαῖρε Κεχαριτωμένη, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.