Το φαράγγι της Αγίας Αναστασίας στο Καινούργιο Χωριό του Δήμου Χερσονήσου γαληνεύει τις ψυχές και μαγεύει

Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια: Tο ιερό σπήλαιο που αναβλύζει αγίασμα

Σε ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό και πολύ κατανυκτικό εκκλησάκι, με την θαυματουργή εικόνα της Αγίας Αναστασίας – η οποία ενώ την μετακινούσαν επέστρεφε στο σημείο που την βρήκαν – μας «ταξιδεύει» ο ιστότοπος ntelogo.com και ο Κωστής Παπαχρήστου.

Πρόκειται για το Εκκλησάκι της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, το οποίο βρίσκεται στο ομώνυμο μικρό φαράγγι, με την παράδοση να λέει ότι το σπήλαιο χρησιμοποιούνταν από έναν βοσκό.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον ιστότοπο, για να φτάσουμε στον προορισμό μας, ξεκινώντας από το Ηράκλειο, κατευθυνόμαστε προς Άγιο Νικόλαο μέσω ΒΟΑΚ. Στρίβουμε στην έξοδο για Επισκοπή κι ακολουθούμε τον επαρχιακό δρόμο. Μετά ακολουθούμε τη σήμανση για Επάνω Βάθεια και περνάμε το Καινούριο Χωριό. Λίγο μετά την έξοδο του χωριού βλέπουμε την πινακίδα για Αγία Αναστασία. Ακολουθούμε το δρόμο που μας οδηγεί στο εκκλησάκι.

Η παράδοση λέει ότι το σπήλαιο χρησιμοποιούνταν από έναν βοσκό ως μαντρί. Τυχαία εντόπισε την εικόνα της Αγίας, την οποία και μετέφερε στην εκκλησία του χωριού. Παραδόξως η εικόνα ξαναβρισκόταν εντός του σπηλαίου, γεγονός που οδήγησε τους πιστούς στη σκεπή ότι ήταν θέλημα της Αγίας Αναστασίας να γίνει ναός στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο χώρος γύρω από το ναό είναι όμορφα διαμορφωμένος με παγκάκια και τραπέζια. Αυτό κάνει το σημείο ιδανική επιλογή για μια σύντομη απόδραση από την πόλη.

Όσοι έχουν όρεξη, έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν το μικρό φαράγγι της Αγίας Αναστασίας, μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.