ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE - Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός.

Της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας ! Εορτάζει η μητέρα μου Αναστασία ! Είναι η πνοή μου, η ζωή μου, η μάνα και ο πατέρας μου, (ήμεθα ορφανοί από πατέρα, εγώ από 2 ετών και η αδελφή μου λίγο μηνών), η επί γης δύναμη μου, το φως μου, το παράδειγμα μου, στην μαμά μου οφείλω τα πάντα και κύπτω αυχένα.

Στον δρόμο της εκκλησίας η μαμά μου με οδήγησε, δεν ήθελε να γίνω άγαμος κληρικός, όμως η πορεία μου και το θέλημα του Θεού ήταν ο Μοναχισμός. Ήμαστε μαζί και στηρίζει ο ένας τον άλλον. Μια απλή γυναίκα βασανισμένη, κουρασμένη αλλά με πολύ δύναμη ψυχής και ο λόγος της μετρά σε όλα.

Φιλόζωη κυρίως με τις γάτες, όπου πάμε ταΐζει δεκάδες γάτες καθημερινά και την ευγνωμονούν όταν την βλέπουν με τον τρόπο τους. Πλέον δεν μπορεί να βγει από το σπίτι λόγω κινητικού προβλήματος και πάει ο ανιψιός μου με την αδελφή μου. Λέει όποιος δεν αγαπά τα ζώα δεν αγαπά και τους ανθρώπους. Σε όλες έχει δώσει όνομα…. Αυτά τα λίγα λοιπόν και με μια προ 4ετίας φωτογραφία μας.

Μάνα μου, με δάκρυα στα μάτια σου δίνω ευχές να έχεις πολλά ακόμα χρόνια, να μην πονάς, γιατί εγώ χωρίς εσένα δεν θα αντέξω…..

Ευχές ολόψυχες σε όλες τις εορτάζουσες Αναστασίες !
Ἀπολυτίκιον

Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
Tῶν μαρτύρων ταῖς χρείαις διακονήσασα, μαρτυρικῶς ἐμιμήσω τὰς ἀριστείας αὐτῶν, δι’ ἀθλήσεως ἐχθρὸν καταπαλαίσασα· ὅθεν βλαστάνεις δαψιλῶς χάριν ἄφθονον ἀεί, θέοφρων Ἀναστασία, τοῖς προσιοῦσιν ἐκ πόθου τῇ ἀρωγῇ τῆς προστασίας σου.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-5)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.