ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Η ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας τελείται την εσπέρα ανήμερα της εορτής προς διευκόλυνση παρουσίας των πιστών στον Ιερό Ναό τις καθημερινές κατά το Άγιο και Ιερό Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων.

Εκκλησία Live – Ιερά Ακολουθία Σαρανταλείτουργου Ζωντανά. Προεόρτια Χριστουγέννων. Παράκληση και εσπερινός Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας της Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργής – Ευλογία και Αγιασμός. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 22 Δεκεμβρίου 2021.

Η Αγία Αναστασία η Μεγαλομάρτυς και Φαρμακολύτρια. Η Αγία Αναστασία έχει επικρατήσει να ονομάζεται «Φαρμακολύτρια» για δύο κυρίως λόγους.

Η Αγία Αναστασία δίδει φάρμακα καί θεραπεύει σωματικές και ψυχικές ασθένειες και διότι η Αγία Αναστασία λύνει τις φαρμακείες, δηλαδή τα μάγια.

ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολύτριας και Θαυματουργής – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 18.00. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 38η ημέρα.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Η ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας τελείται την εσπέρα ανήμερα της εορτής προς διευκόλυνση παρουσίας των πιστών στον Ιερό Ναό τις καθημερινές κατά το Άγιο και Ιερό Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων.

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων 22 Δεκεμβρίου 2021 με τον Παρακλητικό Κανόνα της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Ώρα έναρξης: 18.00
ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας – Εσπέρα Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 – Ώρα 18.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Αγια Αναστασια Φαρμακολυτρια
Αγια Αναστασια
Αναστασια
Φαρμακολυτρια
Σαρανταλειτουργο
Σαρανταλειτουργο Χριστουγεννων
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Εσπερινοσ
Παρακληση
Χριστουγεννα
Νηστεια
Σαρακοστη
Σαρακοστη Χριστουγεννων
22 Δεκεμβριου
Божественная литургия

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.