Ο πρωταγωνιστής της σειράς «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον Ουρανό» μίλησε για τον ρόλο του, την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος και την πίστη του στον Θεό.

O Προκόπης Αγαθοκλέους, ο πρωταγωνιστής της επιτυχημένης σειράς του ΜEGA «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», βρέθηκε σήμερα στην εκπομπή «Ελένη» και μίλησε στην Ελένη Μενεγάκη για τον ρόλο του ως Άγιος Παΐσιος αλλά και για την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος.

Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως έχει συνομιλήσει με ανθρώπους που είχαν γνωρίσει και μιλήσει με τον Άγιο Παΐσιο. Τόνισε ότι όλοι τους αναφέρουν ότι ο Γέροντας ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή, χιούμορ, γενναιοδωρία, αρχοντιά. «Δεν τον ενδιέφερε καθόλου το υλικό, ήταν μια μεγάλη αγκαλιά για όλους», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ανέφερε πως έχει επισκεφτεί το Άγιον Όρος δύο φορές με αφορμή τα γυρίσματα της σειράς.

«Είναι ένας τόπος πλούσιος σε φυσική ομορφιά, και μόλις πατάς το πόδι σου εκεί νιώθεις ήρεμος», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός. Αποκάλυψε πως η φιλοξενία των πατέρων της Μονής ήταν μοναδική, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στη διατροφή των μοναχών.

Όταν ρωτήθηκε για την τεράστια επιτυχία της σειράς, παραδέχτηκε ότι δεν την περίμενε κανείς.

Ο Προκόπης Αγαθοκλέους θεωρεί ότι στη σύγχρονη «βάρβαρη» εποχή που ζούμε, υπάρχει μια ανάγκη στροφής στον Θεό. Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Ο κόσμος στρέφεται προς τα μέσα του και όταν στρέφεσαι μέσα σου έχεις ανάγκη από βοήθεια».

«Όταν μου προτάθηκε ο ρόλος ήταν ένα αρχικό σοκ! Πιστεύω πως είναι εμμέσως αυτοσκοπός και το θέλω πάρα πολύ να καταπιάνομαι με διαφορετικά πράγματα», ανέφερε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.