Στη διαπίστωση ότι ο αριθμός των μαθητών και των μαθητριών των Εκκλησιαστικών Σχολείων αυξήθηκε κατά τη φετινή χρονιά προχώρησε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η ΔΙΣ ενημερώθηκε από την Συνοδική Επιτροπή Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου για τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία αφορούν στους φοιτώντες μαθητές των Εκκλησιαστικών Σχολείων κατά το τρέχον σχολικό έτος 2021–2022.

Επίσης, μεταξύ των σημερινών αποφάσεων ήταν και ο ορισμός σύμφωνα με το άρθρο 165 παρ. 5 του Ν. 4823/2021 του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου ως τακτικού μέλους, με αναπληρωτή αυτού τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, στο Πενταμελές Ανώτατο Επιστημονικό Συμβούλιο στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ακόμη η ΔΙΣ απεφάσισε την οικονομική ενίσχυση της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για την έκδοση Τιμητικού Τόμου εις μνήμην του μακαριστού Καθηγητού Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Τζέρπου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.