ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 : Ανατροπή στις συντάξεις. Τα νέα ποσοστά οδηγούν σε αυξήσεις συντάξεων 2% για συνταξιούχους με 31 έτη έως 16,85% για συνταξιούχους με 40 έτη. Από τα 40 έτη και πάνω οι αυξήσεις κόβουν ταχύτητα, ενώ όσοι έχουν 45 έτη και άνω δεν θα δουν διαφορά σε σύγκριση με τους παλιούς συντελεστές, αλλά είναι ελάχιστοι σε σύγκριση με την πλειονότητα των συνταξιούχων που έχουν από 33 έως 40 χρόνια και βγαίνουν κερδισμένοι από τον νέο νόμο.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ : Οι συντάξεις αλλά και οι προσωπικές διαφορές θα επανυπολογιστούν καθώς άλλαξαν οι συντελεστές του νόμου 4387 με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που ακύρωσε τον Οκτώβριο του 2019 τα ποσοστά του νόμου Κατρούγκαλου γιατί οδηγούσαν σε πολύ χαμηλές συντάξεις σε σχέση με τις εισφορές των ασφαλισμένων.

Ετσι, σήμερα η σύνταξη των 1.000 ευρώ έγινε 900 ευρώ με 100 ευρώ προσωπική διαφορά.

Για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα ακολουθήστε μας στα Google News.

Αυτά τα 100 ευρώ χάθηκαν από τη σύνταξη οριστικά.

Για να μη φανεί αυτή η «σκιώδης» περικοπή στην τσέπη των συνταξιούχων τα 100 ευρώ ξαναδόθηκαν όχι ως σύνταξη αλλά ως τη διαφορά που είχε ο καθένας με την παλιά του σύνταξη, γι’ αυτό και ονομάστηκε «προσωπική διαφορά».

Η προσωπική διαφορά αντικατέστησε για τους περισσότερους συνταξιούχους ένα μέρος της σύνταξης που χάθηκε οριστικά όταν έγινε ο επανυπολογισμός με τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4387/2016.

Αυτό που έγινε ήταν ότι μία σύνταξη από τα 1.000 ευρώ ξαναϋπολογίστηκε στα 900 ευρώ με τους συντελεστές του νόμου 4387 και είχε μείωση κατά 100 ευρώ.

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου 2020

Αυξήσεις συντάξεων από 2% έως και 16,85%, αναδρομικά έως και 2.160 ευρώ ή και πιο πάνω, αλλά και μείωση έως μηδενισμό της προσωπικής τους διαφοράς, θα έχουν στις αποδοχές τους 900.000 συνταξιούχοι από τον Οκτώβριο.

Σχεδόν οι 450.000 συνταξιούχοι (σύμφωνα με εκτιμήσεις) θα πάρουν τις αυξήσεις στην τσέπη, ενώ οι υπόλοιποι θα διαπιστώσουν μείωση ή και μηδενισμό της προσωπικής τους διαφοράς, που είναι εξίσου σημαντικό γιατί έτσι καταργείται η «σκιώδης» περικοπή σύνταξης που είχαν με τον επανυπολογισμό του νόμου Κατρούγκαλου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.