ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ: Οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι παρακάτω συνταξιούχοι: 1.Περίπου 200 ευρώ μεικτά θα λάβουν οι τραπεζοϋπάλληλοι των πρ. Τραπεζών Πίστεως και Εμπορικής και πρατηριούχοι υγρών καυσίμων του τ.ΟΑΕΕ.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ 2020: Έως 150 ευρώ θα λάβουν οι ναυτικοί του ΚΕΑΝ και ναυτιλιακοί και τουριστικοί πράκτορες.

3.Έως 130 ευρώ θα λάβουν οι εμποροϋπάλληλοι και δικηγόροι.

4. Έως 100 ευρώ θα λάβουν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ) συμβολαιογράφοι, εργαζόμενοι σε εταιρείες οινοπνευματοποιίας και σε εταιρείες οινοπνευματοποιίας και ζυθοποιίας, δημοτικοί υπάλληλοι, προσωπικό γεωργικών συνεταιριστικών οργανώσεων.

5. Έως 50 ευρώ θα λάβουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, τραπεζοϋπάλληλοι της πρ.Αγροτικής Τράπεζας , μηχανικοί , εργαζόμενοι του ΟΤΕ, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, τεχνικοί Τύπου.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις επικουρικές προκύπτουν για τους συνταξιούχους που είχαν τις υψηλότερες μειώσεις το καλοκαίρι το 2016.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ

Στις 2 Ιουνίου θα λάβουν αυξήσεις έως 48% (δηλαδή από 5 έως 196 ευρώ) περίπου 250.000 συνταξιούχοι στις επικουρικές συντάξεις τους. Η μεσοσταθμική αύξηση είναι 99, 57 ευρώ τον μήνα.

Οι συνταξιούχοι που θα λάβουν αυξήσεις είναι όσοι έχασαν μέρος της σύνταξης τους με τον νόμο Κατρούγκαλου, καθώς είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από 1.300 ευρώ, ενώ υπάρχουν και συνταξιούχοι μετά το καλοκαίρι του 2016 αλλά αφορούν αιτήσεις έως 31/12/2014.

Ποιοι κερδίζουν από τα αναδρομικά

Τα αναδρομικά ποσά των αυξήσεων αναμένεται να δοθούν εφάπαξ με τη σύνταξη Οκτωβρίου.

Το κόστος των περικοπών που τώρα ακυρώνονται φτάνει στα 25 εκατ. ευρώ τον μήνα δηλαδή 300 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν περίπου 100 εκατ. ευρώ για τα αναδρομικά ποσά.

Οι επικουρικές που κόπηκαν το καλοκαίρι του 2016 ήταν συντάξεις με αίτηση έως τις 31/12/2014 καθώς από 1/1/2015 ισχύει ο νέος τρόπος υπολογισμού ο οποίος δεν αλλάζει.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.