Αύξηση κατά περίπου 30% παρουσίασαν τους τελευταίους 20 και πλέον μήνες τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Κύπρο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας, τη Δευτέρα το βράδυ, σε φιλανθρωπικό δείπνο, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, για τα 30 χρόνια λειτουργίας του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ).

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «τους τελευταίους 20 και πλέον μήνες, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκύπτει ότι την εν λόγω χρονική περίοδο παρατηρείται, δυστυχώς, αύξηση της βίας στην οικογένεια», προσθέτοντας πως «ανησυχητικό είναι και το στοιχείο πως στη χώρα μας συγκεκριμένα, τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας παρουσίασαν περίπου 30% αύξηση».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως «έχουμε πλήρη επίγνωση της δέσμευσης και οφειλής μας ως Πολιτεία, για την προστασία και υποστήριξη του κάθε πολίτη και ειδικότερα των γυναικών και παιδιών που πλήττονται περισσότερο από τη βία, την κακοποίηση στην οικογένεια και την έμφυλη βία».

Υπογράμμισε πως «θέτοντας την οφειλή αυτή στην ύψιστη βαθμίδα των προτεραιοτήτων μας, υιοθετήσαμε μία συνεκτική, στοχευμένη πολιτική, παραμένοντας απόλυτα προσηλωμένοι στην υλοποίησή της».

Αναφέρθηκε στα σημαντικά, όπως είπε, βήματα που έγιναν στο πλαίσιο αυτό, σημειώνοντας πως σταθμό αποτέλεσε η κύρωση με νόμο τον Νοέμβριο του 2017 της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, η οποία αφορά την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.