Πολύ μεγαλύτερο εφάπαξ θα πάρουν δέκα βουλευτές με δύο θητείες και πάνω, οι οποίοι, είτε δεν έχουν επανεκλεγεί στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, είτε δεν επαναδιεκδίκησαν εκλογή, σε σύγκριση με όσα έλαβαν οι συνάδελφοί τους που άφησαν τα βουλευτικά έδρανα το 2016.

Και αυτό, λόγω της δικαστικής απόφασης που εκδόθηκε πριν από πέντε χρόνια, με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές κάποιες πρόνοιες του σχετικού νόμου, αλλά και λόγω της μερικής άρσης των περικοπών στις απολαβές.

Μεγάλο οικονομικό όφελος θα έχουν οι βουλευτές που βρίσκονταν στη Βουλή πέραν των δύο θητειών, ενώ, όπως φαίνεται, ελάχιστη είναι η διαφορά για τους βουλευτές με μια θητεία.

Αναλυτικά, σήμερα η σύνταξη και το φιλοδώρημα βουλευτή με μία βουλευτική θητεία (60 μήνες) ανέρχεται σε €1.354 μηνιαίως και €75.800 αντίστοιχα. Το 2016, όσοι αφυπηρέτησαν είχαν σύνταξη €1.352 και έλαβαν εφάπαξ €75.729.

Κλειδώνουν 10 μέρες πριν τις εκλογές οι κρατικές συντάξεις
Φεύγει με χιλιάδες ευρώ και ωφελήματα ο Συλλούρης
Όσοι όμως έχουν διατελέσει πέραν των δύο θητειών ως βουλευτές, η σύνταξη τους αυξάνεται κατά €414 το μήνα και το εφάπαξ κατά €23.415 συνολικά. Σύμφωνα με στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο, σήμερα οι βουλευτές που συμπλήρωσαν δύο βουλευτικές θητείες (120 μήνες) δικαιούνται σύνταξη €3.720 τον μήνα και φιλοδώρημα €208.530. Αυτοί που αποχώρησαν το 2016 λαμβάνουν σύνταξη €3.306 μηνιαίως, ενώ το φιλοδώρημα ήταν €185.115.

Τι θα πάρει ο κάθε δικαιούχος

Φέτος, το κράτος θα μοιράσει σε 20 βουλευτές που αποχωρούν (από σύνολο 25) ποσό €3 εκατ., σε σχέση με ποσό €4 εκατ. που κατέβαλε σε 28 βουλευτές που αποχώρησαν το 2016. Βάσει των στοιχείων που ετοίμασαν οι υπηρεσίες της Βουλής, τα οποία θα διαβιβαστούν στο Γενικό Λογιστήριο για να προχωρήσει στους σχετικούς υπολογισμούς και να κάνει τις πληρωμές στους δικαιούχους, από το σύνολο των βουλευτών που αποχώρησαν οι 10 βρίσκονταν στο Κοινοβούλιο πέραν των δύο θητειών και 12 έχουν συμπληρώσει μια θητεία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.