Ο μήνας Αύγουστος μαζί με την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου επεφύλαξε πολλές στιγμές χαράς για την Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. Με τη χάρη του Θεού και την πνευματική καθοδήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας κ. Αγαθονίκου, η ιερατική οικογένεια της Κεντρικής Τανζανίας αυξήθηκε με τις χειροτονίες νέων ευέλπιδων κληρικών.

Την Κυριακή 13 Αυγούστου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο χωριό Ιμπόγκο, όπου ο Θεοφιλέστατος κ. Αγαθόνικος προέβη στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Ζακχαίου, τον όποιον μετονόμασε Θεολόγο. Πρόκειται για έναν ευσεβή νέο κληρικό, ο οποίος για πολλά χρόνια διακονούσε ως αναγνώστης και κατηχητής στην ενορία του Ιμπόγκο αλλά και σε κοντινά χωριά. Κατά το διάστημα που υπήρξε διάκονος, η παραμονή του στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Κινταμάλι και η συμμετοχή του στις Ιερές Ακολουθίες, την καθημερινή Θεία Λειτουργία και στις ποικίλες δράσεις που πραγματοποιούνται εκεί αποτελούν πολύτιμα εφόδια για μια θεάρεστη ιερατική διακονία.

Στην έδρα της Επισκοπής, στην πόλη της Αρούσας, εκτυλίχθηκαν στιγμές χαράς καθώς δύο νέοι κληρικοί εισήχθησαν στην ιερατική οικογένεια. Του Νεκτάριου από τη Σινγκίντα και του Ιωσήφ, οι οποίοι είναι πεθερός και γαμπρός αντίστοιχα. Ο Διάκονος, πλέον, Νεκτάριος ήταν ο δρόμος για το νέο πνευματικό άνοιγμα της Επισκοπής στην περιφέρεια της Σινγκίντα, όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανέγερσης Ιερού Ναού προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου.

Ο νέος Διάκονος Ιωσήφ για πολλά χρόνια διακόνησε την Επισκοπή ως αναγνώστης, κατηχητής, φύλακας του υπό ανέγερση Ιεραποστολικού Κέντρου Αρούσας και νεωκόρος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αρούσας. Η χειροτονία του τελέστηκε την Τρίτη 22 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας κ. Αγαθόνικος.

Η χάρη του Αγίου Πνεύματος, που έλαβαν κατά τη χειροτονία, να τους φωτίζει και να καθοδηγεί τη ζωή τους εις παν έργον αγαθόν προς υπηρεσία του Ιεραποστολικού Έργου και τη σωτηρία χιλιάδων ψυχών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.