Έπειτα μετά από συνεχείς προσπάθειες σήμερα το πρωί, Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στην πάλαι ποτέ Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου των Κορακιών (βυζαντινό μνημείο ΙΑ Αιώνος) η οποία ανήκει στην ιστορική ενορία του Αγίου Λουκά Αλιβερίου παρουσία της Προϊσταμένης της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της Αρχαιολόγου κ. Φανής Σταυρουλάκη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Αγ. Λουκά κ. Ιωάννου Ξυγγη, του Προέδρου της εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών και επιβλέποντος μηχανικού κ. Γεωργίου Τζάνη καθώς και του Αναγνώστου – Ιεροψάλτη κ. Αναστάσιου Ρέτσα οι οποίοι ως εθελοντές της ενάρξεως των απαραίτητων ενεργειών δια την ανακαίνιση του ιστορικού αυτού βυζαντινού μνημείου.

Ως εκ τούτων και έπειτα από διαλογική συζήτηση με την Προϊσταμένη κ. Σταυρουλάκη και κατόπιν των υποδείξεων και καθοδηγήσεως της αποφασίστηκε η έναρξη των απαραίτητων ενεργειών για την άμεση ανακαίνιση και επισκευή του σημαντικού για την περιοχή μας αυτού βυζαντινού μνημείου.

«Το εκκλησιαστικό Συμβούλιο της ενορίας του Αγίου Λουκά ευχαριστεί θερμά τον κ. Γεώργιο Τζάνη και τον Αναστάσιο Ρέτσα για την προετοιμασία αυτής της συνάντησης. Ευελπιστούμε δε και στη σύντομη διευθέτηση της ανακαίνισης», καταλήγει η ανακοίνωση του ναού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.