Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μέσα από ένα γενναίο για τα δεδομένα της χρονικής συγκυρίας μήνυμα, έδειξε ότι δεν τον αγγίζουν οι απειλές τις τουρκικής πλευράς.

Όταν διάβασα εχθές για πρώτη φορά τη δήλωση Βαρθολομαίου για τους δύο Έλληνες αιχμαλώτους από τον Ερντογάν στρατιωτικούς, πραγματικά πίστεψα πως πρόκειται για κάποιο λάθος. Δεν περίμενα ότι θα ήτο δυνατό σε κάποιον ο οποίος βρίσκεται στην καρδιά της Τουρκίας, της σημερινής ακραίας Τουρκίας, να υψώσει ανάστημα και να βροντοφωνάξει φτάνει, αρκετά.

Οι Τούρκοι με δόλο μεθόδευσαν την αρπαγή των παλικαριών μας με σκοπό να μας σύρουν σε ένα ΄΄παζάρι΄΄ από το οποίο φυσικά κερδισμένοι στο τέλος θα ήταν η απέναντι πλευρά.

Θέλει μεγάλη δύναμη ψυχής, μέσα από την δικατορική Ισλαμιστική Τουρκία, να βγαίνει ο Ορθόδοξος Πατριάρχης και να στηρίζει τους δύο έλληνες απαχθέντες από την Τουρκική ηγεσία.

Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω πως οι Ιεράρχες της Ελλάδος δεν συνέβαλαν με τις προσευχές τους και τη σκέψη τους στο να στηρίξουν πνευματικά τους στρατιώτες και τις οικογένειές τους.

Δεν είναι όμως το ίδιο το να λές ό,τι επιθυμείς εντός των συνόρων της χώρας σου με το να βρίσκεσαι στο ΄΄στόμα του λύκου΄΄ στην καρδιά του εχθρού και να τολμάς να εκτεθείς, να τολμάς να βγεις μπροστά, διότι αυτό σου επιτάσσει η συνείδησή σου.

Μπροστά σε μια άφωνη και κατώτερη των περιστάσεων ελληνική κυβέρνηση, ένας άνθρωπος που έχει κατηγορηθεί από όλους μας όσο κανείς, βγαίνει μπροστά και παλεύει για το καλύτερο.

Αυτό σημαίνει να είσαι Μητέρα Εκκλησία.

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.