Η συνεργασία των τριών τελευταίων ετών των όμορων ιστορικών κοινοτήτων της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα και των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Τζάκσον Χάιτς του Κουίνς επισφραγίστηκε με την δωρεά δέκα χιλιάδων δολαρίων από την Μεταμόρφωση καθώς και την δωρεά της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

Τις δωρεές παρέδωσαν ο πρόεδρος της Μεταμορφώσεως Δρα. Αναστάσιος Κουλαρμάνης και η πρόεδρος της Αδελφότητας Ελένη Κατέχη, στον πρόεδρο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Φώτη Γερασόπουλο και την πρόεδρο της Φιλοπτώχου Ελένη Λώλη, αντίστοιχα, μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού και της Αρτοκλασίας που τελέστηκαν το βράδυ της Τετάρτης, 5 Αυγούστου 2020, στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς προεξέρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων ξεκίνησε τον Μάιο του 2017, αμέσως μετά την πυρκαγιά που προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημιές στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα.

Η πυρκαγιά, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής, 19 Μαϊου 2017 και προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημιές και από την Κυριακή, 21 Μαϊου 2017 μέχρι και σήμερα η κοινότητα του Τζάκσον Χάιτς περιβάλει με αγάπη τα στελέχη και τα μέλη της κοινότητας και τους παρέχει την δυνατότητα να τελούν στο ναό τους τα μυστήρια.

Οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών έχουν εισέλθει στην τελική ευθεία και όπως επεσήμανε στις «Αναμνήσεις» ο πρόεδρος, Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης υπολογίζεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη Οκτωβρίου 2020.

Τόσο οι ιερατικοί προϊστάμενοι της κοινότητας της Μεταμορφώσεως, π. Χρυσόστομος Πάνος και των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, π. Γεδεών Βαρύτιμος, όσο και οι πρόεδροι Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης και Φώτιος Γερασόπουλος, αντίστοιχα, αναφέρθηκαν στην νέα εποχή που εισήλθε η συνεργασία των όμορων κοινοτήτων και τόνισαν ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί.

Τα δέκα χιλιάδες δολάρια θα διατεθούν για την συνέχιση των έργων για την ανακαίνιση του ναού και για την εικονογραφία του, ενώ η δωρεά της Φιλοπτώχου θα διατεθεί για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου.

Καταλυτικό ρόλο στην αναβάθμιση της συνεργασίας έπαιξαν οι ιερατικοί προϊστάμενοι, π. Χρυσόστομος Πάνος και π. Γεδεών Βαρυτίμου που διορίστηκαν προ ενός έτους και προ πέντε μηνών, αντίστοιχα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος συνεχάρη τις ηγεσίες των κοινοτήτων και τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που στον σολέα εισήλθαν τέσσερα διαφορετικά συμβούλια. Και χαριτολογώντας επεσήμανε τόσοι πολλοί έρχονται στον Αρχιεπίσκοπο όταν υπάρχουν προβλήματα

«Είναι δυο κοινότητες που, πραγματικά, είναι αγαπημένες και ενωμένες. Η μια υποστηρίζει την άλλη. Πάντοτε να δίνουμε αυτήν την ωραία εικόνα. Την εικόνα του ενός να στηρίζει τον άλλον. Με ό,τι μπορεί. Η ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου είχε διαθέσιμο τον Ιερό Ναό. Η Κορώνα μπορούσε να προσφέρει κάτι άλλο, το προσέφερε. Αυτό είναι εκκλησία, αυτό είναι οικογένεια», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ελπιδοφόρος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.