ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Η Ορθόδοξη Πίστη είναι ΖΩΝΤΑΝΗ και είναι παρούσα! Τίποτα δεν έχει κάμψει το ομολογιακό φρόνημα των Χριστιανών.

Ουρές πιστών συνέρευσαν σήμερα, παραμονή των τελευταίων Χαιρετισμών και του Ακαθίστου ύμνου στην Υπεραγία Θεοτόκο στην Εκκλησία Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου Κερατέας Αττικής.

Παιδιά και μεγάλοι έλεγαν ΔΥΝΑΤΑ την προσευχή του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου, κρατούσαν εικόνες του Ταξιάρχη Μιχαήλ και του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου και ζητούσαν να μπουν στον Ναό.

Τελικά τους επιτράπηκε η είσοδος, και εισήλθαν από την κάτω Πύλη με τα γόνατα.

Δειτε φωτογραφίες.

Πως θα κάνουμε Πάσχα: Τι αναμένει η Εκκλησία από την κυβέρνηση

Το πράσινο φως από τη κυβέρνηση αναμένει η Εκκλησία σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν στους Ιερούς Ναούς τη περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας καθώς και μετά το Πάσχα, μιας και ημέρες πλησιάζουν.

Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει αποστείλει εδώ και μέρες επιστολές προς το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με πάγιο αίτημα οι ναοί να παραμείνουν ανοιχτοί για τους πιστούς, πάντα με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, προκειμένου να μπορέσουν όλοι να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Διακαινησίμου.

Έχουν πέσει στο τραπέζι του διαλόγου πολλά σενάρια όπως η τέλεση περισσότερων από μια ιερών ακολουθιών και η παρουσία πιστών στον προαύλιο χώρο των ναών. Υπάρχει η σκέψη επίσηςνα τελεσθούν οι ακολουθίες στον προαύλιο χώρο των ναών, όπου αυτό είναι δυνατό. Ακόμα βέβαια δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν επιτραπεί η περιφορά εκτός του ναού, αυτή δεν θα ξεπεράσει τα όρια του προαύλιου χώρου.

Ωστόσο, επίσημα χείλη της κυβέρνησης τόνισαν πως ακόμα είναι νωρίς για συζητήσεις ενώ τον τελικό λόγο θα έχουν οι λοιμωξιολόγοι που θα εισηγηθούν τα μέτρα. Εκεί που πάντως δεν είναι τίποτα βέβαιο ακόμα είναι ο ακριβής αριθμός των πιστών που θα μπορούν να βρίσκονται στους ναούς.

Η πολιτεία πάντως είναι διατεθειμένη να ανάψει το πράσινο φως για τη συμμετοχή των πιστών στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς η Εκκλησίας όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας έχει σταθεί υπεύθυνα και με σοβαρότητα απέναντι στα μέτρα.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι, δεύτερο συνεχόμενο Πάσχα με κλειστούς ναούς θα προκαλέσει το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών, δημιουργούν ένα αίσθημα αισιοδοξίας για το καλύτερο δυνατό.

Όλα αυτά ωστόσο θα συζητηθούν εκ νέου από τη πλευρά της Εκκλησίας την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα συνεδριάσει η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος, με σκοπό την τελική εισήγηση της για τα μέτρα.

Διαβάστε ακόμη ΕΚΤΑΚΤΟ- ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΓΚΕΛΛΩΝ από Αρμενίους στο Ναό της Αναστάσεως

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.