Μπορεί ο σεισμός των 5,2 ρίχτερ να ταρακούνησε για τα καλά Μονές και Σκήτες τους Αγίου Όρους, ωστόσο δεν φαίνεται να ανησύχησε και πολύ τους πατέρες, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στις εκκλησίες και προσεύχονταν.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου Καρυές – Άξιον Εστί από την ώρα του σεισμού όπου κατά τη διάρκεια της τέλεσης της αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού (το Άγιο Όρος ακολουθεί το εορτολογιο του παλαιού ημερολογίου, με δεκατρείς μέρες διαφορά από το νέο ημερολόγιο) και την ώρα που πέφτουν σοβάδες και τα λάδια από τα καντήλια λερώνουν το πάτωμα, ο μοναχός ήρεμος συνεχίζει να τρώει το αντίδωρό του μετά την Θεία Κοινωνία και ο εφημέριος συνεχίζει να κοινωνεί κανονικά σαν να μην συμβαίνει τίποτε.

Όπως αναφέρει μοναχός του Αγίου Όρους καμία ζημιά δεν έχει αναφερθεί μέχρι ώρας: “Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουμε ακούσει κάτι που να σχετίζεται με ζημιές.

αναφερθεί μέχρι ώρας: “Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουμε ακούσει κάτι που να σχετίζεται με ζημιές.

Τι έγραψεο ο π Τιμοθεος Ηλιάκης:

Το ρηγμα …εδωσε 5.2 ριχτερ.
Πρωτατο -Αξιον εστι 1.50 πρωί στην αγρυπνια του Τ. Σταυρου 2020.
Λεπτομερια …. Σοβαδες επεσαν, τα λαδια απο τα καντηλια γεμισαν το δαπεδο και ο πατερ ήρεμος συνεχίζει να τρωει το αντιδωρο μετα την θεια Κοινωνία.. Ο εφημεριος συνεχίζει να κοινωνάει κανονικά σαν να μην συμβαίνει τιποτε.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (7 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.