Πολεοδομία και δασαρχείο επέβαλαν πρόστιμο ύψους 12.000 ευρώ και διατήρησης αυθαιρέτου 6.000 ετησίως στον Δήμο Γαλατσίου για τοποθέτηση παράνομου και αυθαίρετοι μικρού ναΐσκου στο άλσος Βεΐκου.

Από την πλευρά του δήμου, ο δήμαρχος κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος ανέλαβε, πράγματι, την ευθύνη για την τοποθέτηση αυτού του προκάτ ναΐσκου μέσα στο άλσος, πλην όμως, υποστήριξε ότι ««όλες οι εγκαταστάσεις στο Αλσος Βεΐκου, αθλητικές και αναψυχής, ήταν παράνομες, καθώς ανεγέρθηκαν χωρίς άδεια μέσα σε αναδασωτέα έκταση. Κάναμε αγώνα και τελικά πετύχαμε τη νομιμοποίησή τους (σ.σ. μέσω ειδικής ρύθμισης το 2014). Πριν από λίγο καιρό κατεδαφίσαμε ένα κτίριο 54 τ.μ. που δεν ήταν χρήσιμο στον δήμο και στη θέση του τοποθετήσαμε το εκκλησάκι, που είναι μόλις 12 τ.μ. Ο στόχος μας ήταν διπλός: να καλύψουμε τις θρησκευτικές ανάγκες των δημοτών μας αλλά και να δημιουργήσουμε έναν λόγο κίνησης προς εκείνο το σημείο, που δεν είναι τόσο κεντρικό».

Παρά το πρόστιμο, όμως, και την κρίση ως “αυθαιρέτου” του εν λόγω ναΐσκου, ο δήμαρχος Γαλατσίου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το θέμα δεν έχει τελειώσει: ««Βρισκόμαστε σε συζητήσεις για τη νομιμοποίηση της κατασκευής και την απαλοιφή του προστίμου. Το άλσος έχει από το 2015 διαχειριστικό σχέδιο και με δεδομένο ότι πρόσφατα κατεδαφίστηκε ένα άλλο κτίριο, θέλουμε να αποδείξουμε ότι το ισοζύγιο της δόμησης δεν διαταράσσεται με την προσθήκη του ναΐσκου»

Από την πλευρά των αντιδρώντων σε αυτή την τοποθέτηση του προκάτ ναΐσκου, ο κ. Κύρκος, από τη Φυσιολατρική Πεζοπορική Ομάδα Γαλατσίου, υποστήριξε: «Συμφωνώ ότι ο δήμος έκανε αγώνα να νομιμοποιηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο Αλσος Βεΐκου. Η πρακτική αυτή όμως, το “χτίζω χωρίς άδεια και νομιμοποιώ”, έπρεπε να σταματήσει εκεί. Επειδή οι άλλες εγκαταστάσεις ήταν παράνομες, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίζουμε να χτίζουμε νέες. Η νομιμοποίηση θα ήταν λανθασμένη γιατί θα έδινε κακό παράδειγμα και γιατί μπορεί να λειτουργήσει ως κερκόπορτα για νέες παρανομίες. Άλλωστε, σε μικρή απόσταση υπάρχει μεγάλος ναός, δεν χρειάζεται να μπει κι ένας προκάτ μέσα στο άλσος».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.