Το πρωί της Τρίτης, 26 Νοεμβρίου, με αφορμή την εορτή του Αγίου Στυλιανού, ημέρα κατά την οποία ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κυρός Στυλιανός εόρταζε τα ονομαστήριά του, τελέστηκε τρισάγιο επί του μνήματός του, στο Κοιμητήριο του Rookwood, στο Σύδνεϋ.

Το τρισάγιο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, περιστοιχούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σεβαστείας κ. Σεραφείμ και από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

«Δοξάζουμε τον Θεό, που έστειλε τον άνθρωπο αυτό στην Αυστραλία σε μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή», ανέφερε συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος, αναγνωρίζοντας ότι ο προκάτοχός του «παρέδωσε την Αρχιεπισκοπή πολύ καλύτερη, πολύ ισχυρότερη, πολύ εκκλησιαστικότερη και πολύ πνευματικότερη από όσο την παρέλαβε».

«Θέλω να δοξάσω τον Θεό», συμπλήρωσε, «που με αξίωσε να είμαι διάδοχος μιας τόσο μεγάλης και ισχυρής θεολογικής και εκκλησιαστικής προσωπικότητας».

Επιπλέον, δείχνοντας προς το μέρος των παρόντων κληρικών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν χειροτονηθεί από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, διότι, όπως υπογράμμισε, o προκάτοχός του τού κληροδότησε ένα πολύ καλό και δυναμικό έμψυχο υλικό, το οποίο ενίσχυσε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ.

«Υποκλίνομαι στη μνήμη του και εύχομαι ο Θεός να τον αναπαύσει μετά των Αγίων και Δικαίων», σημείωσε καταληκτικά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.