Με αφορμή τη μνήμη του Προφήτου Ιεζεκιήλ, που σήμερα εορτάζει η Εκκλησία μας, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος με μεγάλη συγκίνηση τέλεσε τρισάγιο για τη μνήμη του μακαριστού προκατόχου του Αρχιεπισκόπου Ιεζεκιήλ (Τσουκαλά), παρόντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού, άλλων κληρικών της Αρχιεπισκοπής και νέων από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεολαίας.

Στο τέλος του τρισαγίου ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσωπικότητα και την προσφορά του μακαριστού Ιεράρχου και με μεγάλη συγκίνηση και ευγνωμοσύνη σημείωσε τα εξής: “Δεν μπορούσαμε σήμερα να μην θυμηθούμε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Ιεζεκιήλ, ο οποίος διακόνησε την τοπική μας Εκκλησία με αυτοθυσία, αυταπάρνηση, ασκητικό φρόνημα και απόλυτη ακτημοσύνη. Έφτασε στην Αυστραλία σε μια δύσκολη εποχή και δέχθηκε πολλές πικρίες και στεναχώριες. Ήταν ένας ευαίσθητος και ευγενής άνθρωπος. Πολλοί, μάλιστα, από τους κληρικούς μας σήμερα λειτούργησαν για να μνημονεύσουν τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος άφησε ανεξίτηλη τη μνήμη του στην Αυστραλία. Από όσα μαθαίνω, αφότου έφτασα στην ευλογημένη αυτή επαρχία που μου εμπιστεύθηκε ο Θεός, ο μακαριστός Ιεζεκιήλ αγόρασε αυτόν τον ιστορικό και περίλαμπρο Καθεδρικό Ναό που έχουμε μέχρι και σήμερα, αυτός αγόρασε και τα σημερινά γραφεία της Αρχιεπισκοπής, αυτός ξεκίνησε τη “Βασιλειάδα”, αυτός πρώτος εισήγαγε τον θεσμό των βοηθών Επισκόπων. Αυτός έβαλε και τον θεμέλιο λίθο των περισσοτέρων Ναών που έχει σήμερα η Αρχιεπισκοπή μας. Δούλεψε σκληρά. Ακόμη και σήμερα πατούμε στο δικό του έργο και στον δικό του οραματισμό”.

Και συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας: “Ο Θεός με ευλόγησε να διαδεχθώ μεγάλες εκκλησιαστικές προσωπικότητες, όπως ήταν ο Χριστοφόρος, ο Τιμόθεος, ο Θεοφύλακτος και ο άμεσος προκάτοχός μου Στυλιανός, των οποίων την ευλογημένη μορφή έχω ενώπιόν μου. Σήμερα με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση φέρουμε στη μνήμη μας τον Ιεζεκιήλ, ο οποίος ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα. Αιωνία του η μνήμη”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.