"Να προετοιμάσουμε τις καρδιές μας ώστε, σε κάθε δύσκολη απόφαση που καλούμαστε να λάβουμε στη ζωή μας, να προτάσσουμε πάντοτε την αγάπη και την αφοσίωσή μας στον Θεό και στην Πατρίδα".

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το πρόσωπο της Παναγίας και τους αγώνες των προγόνων μας, όπως σημειώνει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, σε μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου.

Ο Σεβασμιώτατος υπενθυμίζει ότι η χάρη στην Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία απεδέχθη το Θέλημα του Θεού, το ανθρώπινο γένος απαλλάχτηκε από την προπατορική αμαρτία και αντίκρισε ξανά την πόρτα του Παραδείσου, ενώ χάρη στους αγωνιστές του ’21, που υπάκουσαν στη φωνή της ελληνορθοδόξου συνειδήσεώς τους, μπόρεσαν οι επόμενες γενιές Ελλήνων να ζουν ελεύθερες, απαλλαγμένες από τον οθωμανικό ζυγό.

Αμφότερες οι επιλογές, όπως επισημαίνει στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, αναδεικνύουν το χρέος των σύγχρονων Ελλήνων να κρατάμε ψηλά στη συνείδησή μας και να μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές τα ιδανικά της Πίστεως και του Γένους μας.

Επισυνάπτεται ολόκληρο το Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και για την 200η Επέτειο της ενάρξεως της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.