Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου, τα μεθεόρτια της Αγίας Αικατερίνης στον φερώνυμο Ιερό Ναό, στο Μάσκοτ του Σύδνεϋ.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Ακολούθησε, σε κλίμα κατάνυξης και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, η περιφορά της σεπτής εικόνας της Αγίας Αικατερίνης πέριξ του Ιερού Ναού. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Ομοσπονδιακός Βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, κ. Matt Thistlethwaite, ο Πολιτειακός Βουλευτής, κ. Ron Hoenig, και ο Πρόεδρος του Τμήματος Νέων Ελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ, Καθηγητής κ. Βρασίδας Καραλής.

Στο κήρυγμά του, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, που αναφερόταν στο θαύμα της θεραπείας του εκ γενετής τυφλού στην Ιεριχώ, και υπογράμμισε την αξία της αγάπης και της μετάνοιας ως προϋποθέσεων για να μπορεί ένας άνθρωπος να βλέπει, όχι μόνο με τα μάτια του σώματος, αλλά και με τα μάτια της ψυχής. «Για να βλέπει το πραγματικό φως, αυτό που φωτίζει και νοηματοδοτεί όλη την ανθρώπινη υπόσταση, όλη την ανθρώπινη ύπαρξη», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Σε αυτό το πνεύμα, ενόψει και της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, ο Αρχιεπίσκοπος παρότρυνε τους πιστούς να γεμίσουν με αγάπη την καρδιά τους, επισημαίνοντας ότι «μόνο τότε θα μπορέσετε να δείτε με τα μάτια της ψυχής, τα οποία δεν ανοίγουν στον άνθρωπο που έχει μίσος και κακία και εμπάθεια και φθόνο στην καρδιά του».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Πνευματικό – Εξομολόγο τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης, πατέρα Αθανάσιο Γιάτσιο.

«Όσο μπορείς, να είσαι επιεικής με τους ανθρώπους», τον συμβούλεψε πατρικά, επισημαίνοντάς του ότι «στη σημερινή εποχή οι άνθρωποι όλοι είναι κουρασμένοι. Ο καθένας έχει τη δική του περιπέτεια και τη δική του ιστορία».

«Σε παρακαλώ πάρα πολύ να σεβαστείς την προσωπική περιπέτεια του κάθε ανθρώπου», προσέθεσε, «και μην καταδικάσεις ποτέ κανέναν. Δώσε έλεος για να βρεις έλεος, δώσε αγάπη για να βρεις αγάπη».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.