Οικουμενικό Πατριαρχείο - Γράφει το Φως Φαναρίου.

Επέρασαν 40 ολόκληρα χρόνια από την ευλογημένη επίσκεψη του τότε μοναχού Παισΐου στην Αυστραλία. Ασφαλώς θα γνωρίζουν οι αναγνώστες ότι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός προσκάλεσε τον τότε ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βασίλειο Γοντικάκη και τον Οσιώτατο Μοναχό π. Παΐσιο, τον νεοφανή άγιο, να επισκεφθούν και να ευλογήσουν τον ευσεβή απόδημο λαό της Αυστραλίας.

Σήμερα, Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2018, η Δυτική Αυστραλία έζησε στιγμές πνευματικής αγαλλιάσεως και συγκινήσεως, διότι στην ανδρώα Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Πέρθης ετελέσθη η Θεία Λειτουργία εις το καθολικό της Ιεράς Μονής υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Νικάνδρου συλλειτουργούντων των πατέρων της Ιεράς Μονής και η θεμελίωσις του πρώτου ιερού ναού αφιερωμένου εις τον Όσιον Παΐσιο τον Αγιορείτη.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος ενημέρωσε τον πιστό λαό ότι η ανέγερσις του Ιερού Ναού οφείλεται εις την γενναιόδωρη χρηματική προσφορά του κ. Νικολάου Κακούλα, ο οποίος στηρίζει πάντοτε τις ανάγκες της νεοφύτου μοναστικής αδελφότητος.

Επίσης, μετέφερε στον μεγάλο ευεργέτη τις θερμές ευχαριστίες και πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου της Αυστραλίας.
Εν συνεχεία, ετέθη ο θεμέλιος λίθος σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας μας. Κατόπιν η Ιερά Μονή παρέθεσε εόρτιο γεύμα εις τους προσκυνητάς.

Αυστραλία: Θεμελίωση του πρώτου Ναού του Αγίου Παισΐου


Αυστραλία: Θεμελίωση του πρώτου Ναού του Αγίου Παισΐου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.