Στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ στη Βικτώρια εορτάστηκε με λαμπρότητα η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, με επίκεντρο τον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Παναγίας «Άξιον Εστί», όπου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η τελετή της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού, ενώ ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος, αφού διαβίβασε στους πιστούς τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ομίλησε καταλλήλως για την ημέρα.

Εξήγησε ότι η Εκκλησία προβάλλει τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό στο μέσο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής προκειμένου οι πιστοί να λάβουν δύναμη και κουράγιο στον πνευματικό αγώνα που διάγουν. Επισήμανε δε ότι ο Σταυρός αποτελεί και υπενθύμιση του σκοπού της παρούσας ζωής, που είναι η θυσία για τον πλησίον. «Δηλαδή να αφήσουμε το “εγώ” και να λέμε “εμείς”, να ζούμε για τον συνάνθρωπο», υπογράμμισε ο Θεοφιλέστατος και παρότρυνε: «Να το κάνουμε αυτό με τη θέλησή μας, γιατί διαφορετικά δεν έχει όφελος».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.