Στιγμές έντασης και απογοήτευσης σημειώθηκαν στον αγιασμό των υδάτων στο Gleneg της Αδελαϊδας στην Αυστραλία, με αφορμή τον εορτασμό των Φώτων.

Σύμφωνα με τον Νέο Κόσμο, ένας άνδρας χωρίς να έχει εγγραφεί στον κατάλογο (όπως απαιτείται) για να συμμετάσχει στην ομάδα αυτών που βουτούν για τον σταυρό και χωρίς να ακολουθήσει τους κανόνες των οργανωτών, βρισκόταν μέσα στη θάλασσα και άρπαξε τον σταυρό, όταν ο Επίσκοπος τον έριξε για τον καθαγιασμό των υδάτων.

Παρά τις εκκλήσεις του κοινού και της Αρχιεπισκοπής ο άνδρας, ονόματι Βίκτωρα, αρνείτο να δώσει τον σταυρό και τελικά επενέβη η αστυνομία έως ότου πεισθεί να τον παραδώσει. Τελικά ο σταυρός δόθηκε στον πραγματικό νικητή, τον 20χρονο Κύπριο ομογενή Ανδρέα Παύλου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος αλλά συνάμα στενοχωριέμαι για ό,τι έγινε και ελπίζω να μάθουμε όλοι από αυτό. Σημασία δεν έχει ποιος τελικά πιάνει το σταυρό, αλλά η συμμετοχή, για να τιμήσουμε την θρησκεία μας» είπε ο νεαρός που έλκει την καταγωγή του από την Κύπρο και την Έδεσσα.

Η Αρχιεπισκοπή, παρά τη στάση του άνδρα, που αρχικά έπιασε τον σταυρό και ο οποίος απειλούσε τους ιερείς ότι θα μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης εναντίον της Εκκλησίας αν δεν τον αφήσουν να τον κρατήσει, του πρότεινε από την πρώτη στιγμή να του στείλει μια «ευλογία» στον σπίτι κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.

O μοναδικός που φορούσε μάσκα ήταν ο Επίσκοπος Σιλουανός ο οποίος επέστρεψε με ειδική άδεια στην Αδελαΐδα από το Μπρισμπέιν και κρατούσε τις αποστάσεις.

«Διανύουμε δύσκολους καιρούς και είχαμε πολλές τραγωδίες φέτος, αλλά όταν έχουμε κοντά μας το Θεό πρέπει να θυμόμαστε ότι ακόμα και όταν είμαστε αδύναμοι είμαστε δυνατοί. Η ελπίδα είναι το μοναδικό αγαθό που έχουμε σε αφθονία. Να δώσει σε όλους μας φώτιση να ειρηνικά και αγαπημένοι στο 2019» είπε στην ομιλία του ο βοηθός επίσκοπος κ. Σιλουανός, παρουσία του Κυβερνήτη Νότιας Αυστραλίας Hieu Van Le, του ομοσπονδιακού βουλευτή Στάθη Γεωργανά και του πρώην θησαυροφύλακα της Πολιτείας Τομ Κουτσαντώνη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.