Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποδοκίμασε τη στάση τους, προειδοποιώντας τους ότι θα τεθούν εκτός εκκλησίας.

Όπως προκύπτει από το ντοκουμέντο που φέρνει στο φως το MEGA, υπάρχουν αρνητές ιερείς που ανακυκλώνουν σενάρια συνωμοσιολογίας και τάσσονται ανοιχτά κατά του εμβολιασμού.

Το αυστηρό μήνυμα του αρχιεπισκόπου, δεν βάζει φρένο σε κάποιους ρασοφόρους που επιμένουν να αναπτύσσουν δημοσίως σενάρια συνωμοσιολογίας για τον εμβολιασμό και για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Ο προϊστάμενος του Αγ. Νικολάου Πευκακίων, πατήρ Βασίλειος Βολουδάκης, δεν φάνηκε να πτοείται από την προειδοποίηση του Αρχιεπισκόπου για απομάκρυνση των αρνητών από το σώμα της Εκκλησίας.

Μάλιστα λίγες ώρες μετά σε διάλογο με πιστούς που μεταδίδεται και στο διαδίκτυο εμφανίστηκε έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες.

Ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας, ωστόσο, ήταν απόλυτα σαφής .Η αποτείχιση, δηλαδή η απομάκρυνση από την εκκλησία, θα είναι η συνέπεια σε όσους εμμένουν να απειλούν την ενότητα της και να θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Αμετανόητος ο ιερέας που λειτουργούσε παρά τα μέτρα απαγόρευσης
Αμετανόητος εμφανίστηκε και στα δικαστήρια της Πάτρας, όπου επρόκειτο να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ιερέας που είχε αγνοήσει πέρσυ στη γιορτή του Ευαγγελισμού, τα περιοριστικά μέτρα για τη διάδοση του κορωνοϊού τελώντας κανονικά τη λειτουργία στην κατάμεστη εκκλησία.

Η δίκη του ιερέα στην Πάτρα αναβλήθηκε για τις 9 Μαΐου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.