ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ

Σε ετοιμότητα δηλώνουν οι αστυνομικές αρχές του Κοσσυφοπεδίου προκειμένου να διαφυλάξουν την παρουσία του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου, κληρικών και πιστών που θα βρεθούν την ερχόμενη Τρίτη, 28 Ιουνίου, στη Μονή Γκρατσάνιτσα όπου θα τελεστεί μνημόσυνο για τους μάρτυρες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη μάχη του Κοσσυφοπεδίου (1389).
Ο Μακαριώτατος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στην ιστορική Μονή συλλειτουργούντων του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ.κ. Πορφυρίου και άλλων δώδεκα Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας.

Ωστόσο, τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι αυστηρά για τυχόν προβοκάτσιες ή επιθέσεις από τους αλβανόφωνους. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την παραδοσιακή τέλεση ιεράς αγρυπνίας έμπροσθεν της πύλης της Μονής Γκρατσάνιτσας στην οποία θα παρστεί Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος σύμφωνα με το πρόγραμμα, όπως αναφέρει στην επίσημη σελίδα της η Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Σέρβος Πατριάρχης θα τελέσει μνημόσυνο για τους ήρωες του Κοσσυφοπεδίου και όλους τους νεομάρτυρες στις 13.00 στο Γκαζιμστάν, εκεί όπου βρίσκεται το μνημείο για τους πεσόντες.

Όπως αναφέρουν σερβικά μέσα, ο αστυνομικός σταθμός της Γκρατσάνιτσα έχει ήδη καταρτίσει επιχειρησιακό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο, αρκετοί Αστυνομικοί του Κοσσυφοπεδίου θα διασφαλίσουν τη συγκέντρωση των Σέρβων στο μοναστήρι, καθώς και τη μετάβασή τους στο Γκαζιμστάν.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.