Αφού η Ρωσική Εκκλησία πήρε μια αντικανονική απόφαση και αυτή τη φορά εισέβαλε στην δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, άρχισε η κατάληψη των ναών της τοπικής εκκλησίας.

Σκληρή ήταν η αντίδραση της Ιεράς Συνόδου της Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής. Επιπλέον, οι ντόπιοι επίσκοποι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους κατακτητές που έστειλε στην Αφρική η Ρωσική Εκκλησία. Αυτή τη φορά ο Επίσκοπος Νιέρι και Όρους Κένυας κ.Νεόφυτος, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μετέβη προσωπικά στον ναό, τον οποίο είχε καταλάβει Ρώσος ιερέας, και τον έδιωξε μόνος του από την εκκλησία”.
Επίσης το γεγονός περιγράφει ο ίδιος ο Ελληνομαθής Επίσκοπος κ.Νεόφυτος, στην προσωπική του ιστοσελίδα.

“Είναι πνευματική προσβολή και άγνοια της υψηλότερης τάξης για το παπαδαριό του Πατριαρχείου Μόσχας να εισβάλει σε βωμό στην επισκοπή μας για λειτουργική λειτουργία, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι υπάρχει μια κανονική πνευματική εξουσία που επιβλέπει την εκκλησία στην περιοχή όπου είναι εγκατεστημένη αυτή η εκκλησία. Είναι λυπηρό που έπρεπε να τον σταματήσω μαζί με τους μαθητές του να γιορτάσουν σήμερα τη λειτουργία στο Νυέρι (της επισκοπής μας) και τους ζήτησα να φύγουν εν ειρήνη.

Αυτή ήταν μια εισβολή που συντονίστηκε καλά από τον ιερέα που τον απάλλαξα από την υπηρεσία της ενορίας με άμεση ισχύ. Μπορούν να ιδρύσουν τη δική τους και κανείς δεν θα παρέμβει στην αποστολή τους.

Ο πατήρ Γεώργιος ο Ρώσος ιερέας (εκλεκτός), στην εξομολόγησή του είπε ότι λυπάται πολύ γι’ αυτό γιατί δεν του είπαν την αλήθεια οι ιερείς. Είναι αλήθεια; Μόνο ο Θεός ξέρει! Για τους κληρικούς μας που θέλουν ή έχουν ήδη ενταχθεί μαζί τους, ας σεβαστούμε ο ένας τον άλλο. Είμαστε Αφρικανοί μέχρι το τέλος της ημέρας και αν καταστρέψουμε ότι χτίσαμε για χρόνια, εμείς είμαστε αυτοί που χάσαμε.

Γιατί όλη αυτή η εχθρότητα μεταξύ μας;; Κανείς δεν θα σας αναγκάσει να μείνετε μαζί μας αλλά να θυμάστε ότι κάθε ενέργεια έχει αντίδραση. Δεν υπάρχει πόλεμος από όσο ξέρω… αλλά πάντα να θυμάστε ότι ό,τι κάνει γύρω έρχεται, και ΔΕΝ είναι Χρυσός ό,τι λάμπει. Τα πράγματα μπορεί να μην είναι ίδια όπως φαίνεται να δίνονται όλες οι βαριές υποσχέσεις στο καλάθι της “ελπίδας”.

Μόλις η ρωσική εκκλησία ανακαλύψει την αλήθεια για το τι εμπλέκεται και ποιοι είμαστε, θα πει την αλήθεια και θα είναι επίσης ελεύθεροι. Προς το παρόν, ας απολαύσουν τα λάφυρα από το Πηγάδι του σχίσματος. Θα στεγνώσει ξαφνικά κάποια μέρα και τα μάτια μας θα είναι ανοιχτά. Δεν θα ξεχάσω να σας υπενθυμίσω να πηγαίνετε αργά και να ξανασκεφτείτε τις πράξεις και τις αποφάσεις σας. Αποφύγετε τις προσβολές, τις προβοκάτσιες και τα ψέματα. Πείτε την αλήθεια κατά την έξοδο σας γιατί η ίδια αλήθεια θα απαιτηθεί από εσάς κατά τη διάρκεια της έλευσης σας σε μια μέρα. Μην κλείνεις την πόρτα πίσω σε σένα τόσο δυνατά γιατί μπορεί να την χρειαστείς όταν επιστρέψεις πίσω τρέχοντας.

Το ευαγγέλιο του σχίσματος και της αγιοκρατίας που κήρυξε εδώ στην Αφρική η Ρωσική Εκκλησία είναι μια σκόπιμη επίθεση στο Αλεξανδρινό Πατριαρχείο λόγω της πολιτικής τους εκεί πάνω και αυτό θα παραλύσει, και θα ακρωτηριάσει όλα αυτά για τα οποία έχουμε εργαστεί. Αλήθεια το ξέρουν αυτό;;; Πονάω βαθιά και η καρδιά μου αιμορραγεί έχοντας γίνει μάρτυρας του τι συνέβη σήμερα. Προσεύχομαι η αξιότιμη Πνευματική ιεραρχία μας να καθίσει σύντομα και να βρει μια φιλική λύση σε αυτή την τρέλα. Είναι οδυνηρό να βλέπεις την εκκλησία να χωρίζεται στα δύο, είναι επώδυνο να βλέπεις κληρικό να εγκαταλείπει την εκκλησία που υπηρέτησαν για πολλά χρόνια. Κάτι πάει στραβά, πολύ στραβά κάπου και ο ορθόδοξος κόσμος παρακολουθεί. Συνολικά η Λειτουργία σταμάτησε σήμερα στον Άγιο Μωυσή τον μαύρο στο Νυέρι παρά την επιθυμία μου αλλά το γεγονός παραμένει· υπάρχει ΜΟΝΟ Μία Εκκλησία, ένας Επίσκοπος (Πνευματική Αρχή) κάθε φορά. Πρέπει να φυλάξουμε τις εκκλησίες μας και τους αθώους πιστούς μας που δεν έχουν ιδέα από αυτά τα πολιτικά. Αυτός ο πνευματικός πόλεμος είναι πραγματικός.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.