Έντονες αντιδράσεις μεταξύ των φιλόζωων της Ρωσίας προκάλεσε το περιστατικό που σημειώθηκε στο χωριό Μίσινο της περιφέρειας Βλαντίμιρσκαγια της Ρωσίας, με τη συμμετοχή τοπικών ιερέων της Ρωσικής Εκκλησίας.

Στην Μονή της Μεταμορφώσεως Σωτήρα που βρίσκεται εκεί έβγαλαν στο κρύο ένα άρρωστο γαιδουράκι, το οποίο είχαν τα προηγούμενα χρόνια για τις ανάγκες της μονής. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, το ζωντανό αρρώστησε και οι μοναχοί «βρήκαν τη λύση» βγάζοντας τον «Μωυσή» έξω από τη μονή στους μείον 25 προκειμένου να πεθάνει εκεί.

Οι κάτοικοι του χωριού βρήκαν το γαϊδουράκι έξω στο κρύο και προσπάθησαν να το σώσουν ωστόσο ήταν ήδη πολύ αργά. Το περιστατικό προκάλεσε κύμα αντιδράσεων της φιλοζωικής κοινότητας της Ρωσίας. Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων ανέφεραν ότι ο γάιδαρος ζούσε στην επικράτεια του μοναστηριού της Ρωσικής Εκκλησίας μαζί με άλλα ζώα: πάπιες, παγώνια, φασιανούς κ.ά. Οι ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι το ζώο δεν μπορούσε να πεθάνει από μεγάλη ηλικία, ήταν μόλις πέντε ετών.

Οι εκπρόσωποι του Γραφείου Τύπου της τοπικής Επισκοπής, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν το περιστατικό προκάλεσαν ακόμα περισσότερες αντιδράσεις. Στις δηλώσεις του ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Επισκοπής του Μούρομσκοι Αρτέμιι Τσερνόβ είπε: «Καλύτερα οι άνθρωποι να πήγαιναν στο Ναό, γιατί προκύπτει ότι ανησυχούν περισσότερο για τα νεκρά ζώα παρά για το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η νηστεία των Χριστουγέννων» είπε ο Τσερνόβ. Ο ίδιος είπε ότι το ζώο είχε πεθάνει από γηρατειά και μεταφερόταν έξω από το μοναστήρι όταν χάλασε το αυτοκίνητο του μεταφορέα και εκείνος αποφάσισε να αφήσει το νεκρό ζώο στην άκρη του δρόμου.

Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.