Μητρόπολη Φθιώτιδος: Εξόδιος ακολουθία π. Κωνσταντίνου Κουσούκη

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ανθοχωρίου Αμφικλείας μετέβη το πρωί της Πέμπτης 1 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, προκειμένου να τελέσει την Εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Εφημερίου της Ενορίας π. Κωνσταντίνου Κουσούκη, ο οποίος εξεδήμησε αιφνιδίως προς Κύριον το πρωί της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου.

Η Εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στο Ναό που υπηρέτησε με ζήλο 28 χρόνια ο αείμνηστος π. Κωνσταντίνος, παρουσία πλειάδος Ιερέων από την Αρχιερατική Περιφέρεια Αμφικλείας, καθώς και ιερέων από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών, συγγενών του μακαριστού και πλήθους πιστών από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή.

Τον επικήδειο λόγο εξεφώνησε ο Ποιμενάρχης μας,ο οποίος μιλώντας για την προσωπικότητα του π. Κωνσταντίνου, στο πρόσωπό του εξήρε τον σπουδαίο και βασικό ρόλο που κατέχει ένας Ιερέας του χωριού, ο οποίος είναι η κεφαλή του χωριού, ο στοργικός πατέρας για όλους, αυτός που ανά πάσα ώρα και στιγμή θα συντρέξει στην χαρά και στον πόνο του κάθε πιστού συγχωριανού του.

Ο Σεβασμιώτατος επήνεσε το έργο του π. Κωνσταντίνου, ο οποίος επί πολλά έτη σήκωνε τον σταυρό της χηρείας του, έχοντας συντροφιά τον Κύριο, την Παναγία και τους Αγίους.

Λειτουργούσε με ζήλο ανελλιπώς και μέσα από την απλότητά του εδίδασκε την αληθινή πίστη στον Χριστό και την Αγία μας Εκκλησία, δίδοντας συνάμα και την μαρτυρία της ταυτότητος του Ελληνορθοδόξου Ιερέως.

Τέλος ευχήθηκε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να τον αναπαύει αιωνίως στους κόλπους του και να τον καταστήσει άξιο λειτουργό του ουρανίου θυσιαστηρίου Του, απ’ όπου θα δέεται για όλους, στα δε παιδιά, εγγόνια και συγγενείς του να τους χαρίζει την άνωθεν παρηγορία.

Ακολούθως εν πομπή η σορός του μακαριστού π. Κωνσταντίνου ετάφη στο Κοιμητήριο του χωριού, δίπλα από την αγαπημένη πρεσβυτέρα του Χρυσάνθη Κουσούκη..

Τέλος η οικογένειά του στην πλατεία του χωριού προσέφερε καφέ εις μνήμην του.

Ο μακαριστός π. Κωνσταντίνος Κουσούκης χειροτονήθηκε Διάκονος τον Ιούλιο του 1973 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδέιας κυρό Νικόδημο και Πρεσβύτερος τον Νοέμβριο του 1974, από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό.

Κατά τη διάρκεια της Ιερατικής του θητείας υπηρέτησε σε διάφορες Ενορίες, της Μητροπόλεως μας, όπως του Αγίου Δημητρίου Κάτω Τιθορέας, Αγίου Αθανασίου Βασιλικών Ελάτειας, Αγίου Δημητρίου Σφάκας και Αγίου Δημητρίου Ανθοχωρίου όπου υπηρετούσε τα τελευταία 28 χρόνια έως της κοιμήσεως του.

Άφατη θλίψη στην Εξόδιο Ακολουθία του π. Κωνσταντίνου Κουσούκη Άφατη θλίψη στην Εξόδιο Ακολουθία του π. Κωνσταντίνου Κουσούκη Άφατη θλίψη στην Εξόδιο Ακολουθία του π. Κωνσταντίνου Κουσούκη Άφατη θλίψη στην Εξόδιο Ακολουθία του π. Κωνσταντίνου Κουσούκη Άφατη θλίψη στην Εξόδιο Ακολουθία του π. Κωνσταντίνου Κουσούκη Άφατη θλίψη στην Εξόδιο Ακολουθία του π. Κωνσταντίνου Κουσούκη Άφατη θλίψη στην Εξόδιο Ακολουθία του π. Κωνσταντίνου Κουσούκη Άφατη θλίψη στην Εξόδιο Ακολουθία του π. Κωνσταντίνου Κουσούκη Άφατη θλίψη στην Εξόδιο Ακολουθία του π. Κωνσταντίνου Κουσούκη Άφατη θλίψη στην Εξόδιο Ακολουθία του π. Κωνσταντίνου Κουσούκη Άφατη θλίψη στην Εξόδιο Ακολουθία του π. Κωνσταντίνου Κουσούκη Άφατη θλίψη στην Εξόδιο Ακολουθία του π. Κωνσταντίνου Κουσούκη

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.