Η αλήθεια πάντοτε πονάει αλλά ορισμένες φορές πρέπει να λέγεται . Ο κόσμος πρέπει να ξυπνά από το λήθαργο και να μην δέχεται αμάσητο ό,τι του σερβίρει ο καθένας.

Όπως είναι γνωστό εδώ και μήνες το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE μεταδίδει συνεχώς LIVE τις ακολουθίες από διάφορους Ιερούς Ναούς. Σήμερα οι στιγμές στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού ήταν πραγματικά συγκινητικές.

Ουρές χιλιομέτρων από πιστούς που στωικά περίμεναν την ώρα (τουλάχιστον 2 με 3 ώρες αναμονή) για να λάβουν το Σώμα και το Αίμα Χριστού.

Παρόλο που η συγκεκριμένη Εκκλησία είναι πόλος έλξης χιλιάδων πιστών και προσωπικοτήτων της Πολιτικής, της Τέχνης και του αθλητισμού, σήμερα ω τού θαύματος δεν εμφανίσθηκε κανείς.

Τι και αν τις προηγούμενες ημέρες ( αφού πρώτα ήταν βεβαιο πως θα ανοίξουν οι Εκκλησιες και θα επιτραπεί η Θεία Κοινωνία), έβγαιναν διάφοροι πολιτικάντηδες, ΄΄μαϊντανοί΄΄ ηθοποιοί, αθλητές, τραγουδιστές , ιατροί και έλεγαν ότι θα κοινωνήσουν και πως δεν φοβούνται μονάχα για λίγα λεπτά δημοσιότητας (ίσως και για το χατίρι άλλων που τους έπεισαν να μιλήσουν).

Σήμερα φάνηκε η γύμνια τους και η ψευτιά τους. Παρόλο που οι περισσότεροι όσων μίλησαν διαμένουν πέριξ του συγκεκριμένου Ναού και εκκλησιάζονται εκεί τακτικά, σήμερα δεν φάνηκαν ουτε σε απόσταση χιλιομέτρου. Σου λέει ποιος θα καταλάβει ότι λέγαμε παραμύθια για τη Θεία Κοινωνία μονάχα για να παίξουμε λίγο στην επικαιρότητα (αφού δεν παιζουμε για τη δουλειά μας).

Χωρίς καν να γνωρίζω την πρώην βουλευτή Ραχήλ Μακρή προσωπικά, παρόλο που είνα τη χειρότερη γνώμη τόσα χρόνια, σήμερα μου απέδειξε πως τουλάχιστον ό,τι λέει το πιστεύει.

Περιμέναμε στην ίδια ουρά για τουλάχιστον μιαμιση ώρα, προσκύνησε κυριολεκτικά κλαιγοντας τις Άγιες Εικόνες και τα Ιερά Λείψανα, και τελος αφού είχαν προηγηθεί εκατοντάδες πιστοί και άρρωστοι άνθρωποι, κοινώνησε όπως ακριβώς είχε ζητήσει ( όχι μια εβδομάδα πριν) αλλά δυο μήνες πριν και όλοι (τα media) την έβριζαν.

Σήμερα μου έδειξε πως έχει ψυχή.

Δημήτρης Ιωαν. Μουτσόπουλος – Δικηγόρος , Πολύγωνο


Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Καλλιόπη Καραθάνου

Γιατί πρέπει κάποιος να δηλώσει που θα κοινωνήσει;;; ποιος γνωρίζει που πήγε και κονώνησε ο καθένας;;;; κάμερες δεν υπήρχαν στις εκκλησ σίες, στα μικρα εκκλησάκια στα μοναστήρια... αυτοι που ονομάζονται δημοσιογράφοι έχουν παντού μάτια και γνωρίζουν.... επειδή το site αυτό γνωρίζει κάποια πνευματικά θέματα... η πνευματική μας ζωή δεν πρεπει να είναι μη γνωστοποιήσιμη.;;; λέω έγώ μπορεί να κάνω και λάθος..