Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα –και στην Ευρώπη– με τον κορονοϊό και την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης περιέγραψε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο υπουργός πήρε παράλληλα θέση ως προς την προβληματική που έχει αναπτυχθεί τελευταία για τις τελετουργίες της Εκκλησίας και το πόσο αυτές υπονομεύουν την προσπάθεια ανάσχεσης της διασποράς του Covid-19 στην κοινότητα, ενώ σχολίασε και την απόπειρα του πρώην αν. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη να δώσει ταξικό πρόσημο στην επιδημία (εδώ). «Ζούμε σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση και σε έκτακτες συνθήκες.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τη βέλτιστη δυνατή λύση. Δεν θα το καταφέρουμε μόνοι μας. Χρειάζεται και η συνεργασία των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και όλων μας για να μπορέσει αυτό να επιτευχθεί», είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης, για να συμπληρώσει: «Η κυβέρνηση παρακολουθεί πάρα πολύ στενά αυτήν την έκτακτη συνθήκη. Χθες οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να συστήσουν Ταμείο ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο.

Έχουμε ζητήσει ως Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων επισήμως την άδεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χρησιμοποιήσουμε πόρους του ΕΣΠΑ ως κεφάλαιο κίνησης για επιχειρήσεις έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι εκείνες που πλήττονται άμεσα από τον κορονοϊό, να μπορέσουν να έχουν ένεση ρευστότητας. Κριτήριο θα είναι η μείωση του τζίρου».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι το τραπεζικό σύστημα αντέχει. «Αυτή τη στιγμή οι ελληνικές τράπεζες, όσον αφορά στην επάρκεια κεφαλαίων, είναι στην καλύτερη θέση συγκριτικά με το σύνολο των ευρωπαϊκών τραπεζών. Είναι πρόσφατα ανακεφαλαιοποιημένες, έχουν τεράστια ρευστότητα κι έχουν μειώσει σε μεγάλο βαθμό τα κόκκινα δάνειά τους. Θεωρούνται από τις καλύτερες στην Ευρώπη», είπε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.