ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ: Ένα από τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι ο χρόνος της παράτασης να είναι όσο αυτής που θα δοθεί για τις φορολογικές δηλώσεις (σσ.29 Ιουλίου) ενώ υπάρχει μια άλλη σκέψη η πλατφόρμα να είναι ανοιχτή για μεγάλο χρονικό διάστημα και να λειτουργεί όπως η αντίστοιχη διαδικασία της τακτοποίησης των αυθαιρέτων κτισμάτων.

Πάντως ακόμα όλα είναι ανοιχτά και οι όποιες ανακοινώσεις, αν υπάρξει σχετική απόφαση παράτασης θα γίνουν στο τέλος του μήνα.

Δύο σενάρια για την παράταση στα αδήλωτα τετραγωνικά των ακινήτων επεξεργάζεται ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος μαζί με την ΚΕΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία των σχετικών δηλώσεων από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων λήγει στις 30 Ιουνίου.

«Δεν μπορεί να παραταθεί η μείωση ως υποχρεωτική από το κράτος. Γιατί το μείον 40% στο ενοίκιο δεν ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις.

Και πρέπει να υπάρχει και κάποιο αντιστάθμισμα για τους ιδιοκτήτες. Έτσι, και οι ενοικιαστές να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις του και οι ιδιοκτήτες του ενοικιαστές τους» υπογράμμισε με νόημα.

Σε ότι αφορά στην παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά, σημείωσε ότι είναι «αναπόφευκτη» αν και δεν είναι γνωστό πόσο θα διαρκέσει η παράδοση.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο μειωμένου ενοικίου μέχρι το τέλος του έτους, ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στράτος Παραδιάς, τόνισε ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει υποχρεωτικά από το κράτος.

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΣΠΑ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Mε πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με φορείς εκπροσώπησης των ιδιωτικών παιδικών σταθμών, και συγκεκριμένα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ.), τον Σύλλογο Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδος (Σ.Ι.Μ.ΜΙ.ΠΑ.Σ.Ε.) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παιδικών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΑ.Σ.Ι.Π.Σ.).

Στη συνάντηση παραβρέθηκε στέλεχος της Διεύθυνσης Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας, της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γεωργίου Σταμάτη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.