ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ : Οφειλές από τέλη καθαριότητας και φωτισμού για ακίνητο, του οποίου η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί, σύμφωνα με βεβαίωση του αρμόδιου διαχειριστή δικτύου και το οποίο, σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή του νομίμου εκπροσώπου αυτού, δεν χρησιμοποιούνταν κατά το διάστημα αναφοράς, διαγράφονται ή παραλείπεται η βεβαίωσή τους. Η υπεύθυνη δήλωση του προηγούμενου εδαφίου μπορεί να υποβληθεί μέχρι τις 30.6.2020. Ποσά που έχουν καταβληθεί δεν αναζητούνται

ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ: Διορθώσεις στο Ε9

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μόλις επισκεφτούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν εάν η επιφάνεια για κάθε ακίνητο που έχουν στην κατοχή τους όπως αποτυπώνεται στο έντυπο Ε9 είναι η ίδια με τα όσα έχουν δηλωθεί στον οικείο δήμο.

Όσοι εντοπίσουν λάθη ή παραλείψεις στην επιφάνεια των ακινήτων που έχουν δηλωθεί στο Ε9 καλό είναι να διορθώσουν πρώτα τα στοιχεία στο Ε9 και μετά να γίνουν οι διορθώσεις στους δήμους, όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”.

Η υποβολή διορθωτικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) είναι δυνατή μέσω της εφαρμογής “Ε9 Περιουσιολόγιο” που βρίσκεται στον λογαριασμό κάθε φορολογουμένου στο σύστημα Taxisnet ( στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr) Μετά την ηλεκτρονική υποβολή διορθωτικής δήλωσης εκδίδεται νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ.

ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ: 2. Συνιδιοκτησία

Δεν χρειάζεται να δηλώσουν όλοι οι ιδιοκτήτες την πραγματική επιφάνεια του ακινήτου στο οποίο έχουν δικαιώματα ( πλήρης κυριότητα , ψιλή κυριότητα ή επικαρπία ) .Αρκεί να δηλωθεί από έναν ιδιοκτήτη.

3. Οικόπεδα εντός σχεδίου και εκτός οικισμού

Δηλώνονται στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ ή στον δήμο καθώς επιβαρύνονται με ΤΑΠ.

4. Κτίσματα εκτός σχεδίου

Θα πρέπει να δηλωθεί η πραγματική τους επιφάνεια.

5. Πιλοτές

Δηλώνονται ως ανοιχτά πάρκινγκ , δηλαδή επιφάνεια του ακινήτου αν είναι ιδιωτικές , ενώ δεν δηλώνονται αν είναι κοινόχρηστοι χώροι.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.