ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ: Ο κ. Τσιάμης εξέφρασε προβληματισμούς στο ενδεχόμενο να δοθεί δίμηνη παράταση. Οπως εξήγησε, το αποτέλεσμα θα είναι να συσσωρευτούν πρόσθετες χρεώσεις ενός χρόνου στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς που θα σταλούν τον Φλεβάρη του 2021, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να κληθούν να πληρώσουν ένα «δύσκολο ποσό».

Δίμηνη παράταση στην προθεσμία υποβολής διορθωτικών δηλώσεων από πλευράς ιδιοκτητών ακινήτων για τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά ζητά η ΚΕΔΕ από την κυβέρνηση.

Η τρέχουσα προθεσμία ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου και μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί, σύμφωνα με την Ενωση των Δημάρχων, περίπου 500.000 δηλώσεις ιδιοκτητών που θέλουν να αξιοποιήσουν τις ευεργετικές ρυθμίσεις για απαλλαγή από πρόστιμα και αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών τελών έως και σε βάθος 5ετίας.

Ωστόσο, όπως περιέγραψε στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ ο πρόεδρός της, Δ. Παπαστεργίου, υπάρχουν «λίγες, αλλά υπαρκτές» περιπτώσεις ιδιοκτητών που δεν καλύπτονται από τις δυνατότητες της σχετικής ψηφιακής πλατφόρμας (tetragonika.govapp.gr) και απαιτείται να επισκεφθούν με φυσική παρουσία τις υπηρεσίες των δήμων, προκειμένου να διορθώσουν τις επιφάνειες των ακινήτων τους.

Αντίστοιχες επισκέψεις ήταν αδύνατες στη διάρκεια της πανδημίας και παραμένουν δύσκολες σε περιπτώσεις όπου ο ιδιοκτήτης κατοικεί σε διαφορετική περιοχή της χώρας από την περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητο για το οποίο θέλει να υποβάλει διορθωτική δήλωση.

Επίδομα ενοικίου στέγασης Ιουνίου 2020. Ημερομηνία πληρωμής

Η πληρωμή της δόσης Ιουνίου 2020 για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι και τον Μάιο 2020

Συγκεκριμένα:

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής, σύμφωνα με την κυα του επιδόματος ενοικίου (στέγασης)

Επίδομα ενοικίου (στέγασης). Τι πρέπει να προσέξουμε στην αίτηση

Επίδομα ενοικίου (στέγασης). Κάθε πότε πρέπει οι δικαιούχοι να υποβάλουν αίτηση

Η πληρωμή μηνός Ιουνίου 2020 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Μαΐου 2020 και έχει εγκριθεί) του Επιδόματος Ενοικίου Στέγασης θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Ιουνίου 2020 δηλαδή την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.