Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, έγινε δέκτης έντονων και δίκαιων διαμαρτυριών λογιστών – φοροτεχνικών και φορολογουμένων σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος, ενώ το θέμα συζητήθηκε και στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΕΕ.

Η λήξη πολλών προθεσμιών στο τέλος Σεπτεμβρίου (αδήλωτα τετραγωνικά, πρόγραμμα «Γέφυρα», κ.λπ.), καθώς και το μαζικό ενδιαφέρον των ιδιοκτητών ακινήτων για να ενημερωθούν για το ποσό του ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρώσουν, οδήγησε στην ταυτόχρονη είσοδο εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών στο σύστημα TAXIS.

Aδήλωτα τετραγωνικά: Παράταση στους δήμους που επλήγησαν από τον «Ιανό»

Μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν περιθώριο για να κάνουν τις απαιτούμενες διορθώσεις στα τετραγωνικά που είναι δηλωμένα στου δήμους με βάση τα όσα αναφέρονται στο Ε9 που έχει υποβληθεί στην ΑΑΔΕ.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε ότι παράταση για τη συγκεκριμένη διαδικασία θα δοθεί στους 20 δήμους που επλήγησαν πρόσφατα από την κακοκαιρία, καθώς, όπως είπε «υπάρχουν νοικοκυριά και πολίτες που είχαν προγραμματίσει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αυτό το τριήμερο, αλλά λόγω των δεδομένων, είναι εξαιρετικά δύσκολο».

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να δηλώσουν τα επιπλέον τετραγωνικά των ακινήτων τους στους δήμους τους ή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, tetragonika.govapp.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Τaxis, προκειμένου να μη βρεθούν αντιμέτωποι με αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών για τα έτη έως και το 2019 και πρόστιμα. Επίσης, θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει και ημιυπαίθριους και αυθαίρετους χώρους.

Για τα επιπλέον τετραγωνικά που θα δηλωθούν, θα χρεωθούν με δημοτικά τέλη και φόρους μόνο για το διάστημα από 1/1/2020 και μετά.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), με επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών, ζητά, μεταξύ άλλων, να δοθεί παράταση στις προθεσμίες ένταξης στη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.