ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- Οι μασκοφόροι δεν είναι λύκοι δοράν οιός περιβεβλημένοι – Του Γέροντα Αθανασίου Μισσού- Πολύς λόγος ανώφελος γίνεται για την επιβεβλημένη από το Π.Ο.Υ. μασκοφορία σε κλειστούς χώρους.

Πλήθος χριστιανών εξεγείρεται και θεωρεί βλασφημία την είσοδο στους ναούς με μάσκα. Σύγχυση μεγάλη επικρατεί και με την χρήση όλων των άλλων μέσων καταπολέμησης της διάδοσης του κορονοϊού, όπως τα αντισηπτικά σαπούνια και ο καθαρισμός στις υάλινες βιτρίνες των Αγίων και σεπτών μας εικόνων.

Πολλοί μάλιστα αδυνατούν να ξεδιαλύνουν που σταματά η θρησκεία και που ξεκινά η επιστήμη και θέλουν την δεύτερη να αντιμάχεται την πρώτη.

Ως Έλλην Κληρικός θέλω να διατυμπανίσω προς κάθε κατεύθυνση ότι η μάσκα δεν θίγει την θρησκεία ούτε υπάρχει σχετικός ιερός κανών καθότι την εποχή των Οικουμενικών Συνόδων και των Μεγάλων Πατέρων δεν υπήρχε τόσο μεγάλης έκτασης θέμα πανδημίας.
Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Και ποιος αρέσκεται άραγε στον καύσωνα των ημερών μας να φοράει μάσκα και να ασφυκτιά;
Υπομονή κάνουμε όλοι και υπακούμε όσο μπορούμε στα μέτρα που ανακοινώνουν οι ειδικοί και μόνον.

Οι ταλιμπάν υπέρ Ορθόδοξοι τόσο στην Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και αλλαχού που άρπαξαν και έσχισαν εγκυκλίους και να φωνασκούν αναιδέστατα με λέξεις ανυπόστατες, (μάλιστα η σύζυγος του ενός που έκραζε σαν τον και ίσως σχιζοφρενή, ήταν με κραγιόν με πούδρες και κόμμωση στον Ναό, ουαί γυνή, είναι σωστή η παρουσία σου στην Εκκλησία ;

Η συνεχεια στο άρθρο Γέρ. Αθανάσιος: Η μάσκα ΔΕΝ θίγει την θρησκεία- Ταλιμπάν φώναζαν στην Εκκλησία της Νεαπόλεως

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.