Εκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος και αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει με τα οικόπεδα του Πατριαρχείου, τονίζοντας πως η απόφαση των δικαστηρίων είναι άδικη.

Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου αναφέρει:

Το εσπέρας του Σαββάτου, 30ης Ιουλίου / 12ης Αυγούστου 2017, έλαβε χώραν συνέντευξις των Μ.Μ.Ε. της Ιορδανίας και άλλων χωρών εις την εν Αμμάν Μητρόπολιν του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Εις την συνέντευξιν ταύτην και εις ζωντανήν τηλεοπτικήν αναμετάδοσιν ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος κατήγγειλεν την πρόσφατον άδικον απόφασιν του Ισραηλινού Δικαστηρίου, η οποία επικυρώνει τας παρανόμους συμφωνίας ενοικιάσεως των ξενοδοχείων της Πύλης του Δαυίδ, ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων το έτος 2005 υπό του τότε Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου και του Οικονομικού συνεργάτου αυτού κ. Νικολάου Παπαδήμα προς τας παρακτίους εταιρείας των “Ateret Kohanim”

Την εκκλησιν του Μακαριωτάτου ηκολούθησαν απαντήσεις Αυτού διά στόματος του Αρχιμανδρίτου Χριστοφόρου εις δημοσιογραφικάς ερωτήσεις περί του τρόπου διαχειρίσεως της περιουσίας του Πατριαρχείου και της διαφυλάξεως των δικαιωμάτων των Χριστιανών εις την Αγίαν Γην εν γένει και την Ιερουσαλήμ ειδικώτερον, Αγίαν Πόλιν των τριών μονοθειστικών θρησκειών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.