ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ: Θέση για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου παίρνει ο εκδότης και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάννης.

Διαβάστε τι έγραψε ο Ανδρέας Καραγιάννης στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επίθεση που δέχεται σήμερα ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

΄΄Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ένας Ιεράρχης του Πνεύματος, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στον σύγχρονο θεολογικό λόγο, δέχεται από το πρωί μια άδικη κριτική σχετικά με τοποθέτησή του για την ομοφυλοφιλία.

Προσπάθησε με έναν υπερβολικό ίσως τρόπο να καταδείξει ποιο είναι το πρόβλημα της σημερινής κοινωνίας. Η διαλυμένη οικογένεια. Τα λάθος πρότυπα. Η έλλειψη παιδείας και ουσίας. Η υποκουλτούρα που μας επιβάλλει η μόδα.

Ο Σεβασμιώτατος κατά τη δική μου ερμηνεία τόνισε το μείζον ζήτημα των σημερινών σχέσεων. Την απουσία συναισθήματος, την (άνευ σκέψεως) λήψη αποφάσεων και την πλήρη απουσία της επικοινωνίας.

Ζούμε σε μια εποχή που το φλερτ παίρνει σάρκα και οστά μονάχα μέσω των social media, που το σεξ βρίσκεται πολύ εύκολα. Σε μα εποχή που τα πρότυπα μας επιτάσσουν να έχουμε εφήμερες σχέσεις (έτσι απλά για να περνάμε την ώρα μας).

Η Εκκλησία αγκαλιάζει τους πάντες. Κάθε άνθρωπο, οποιαδήποτε επιλογή και αν κάνει στη ζωή του.

Η οικογένεια όμως χρειάζεται πρότυπα. Τα παιδιά βλέπουν τον μπαμπά και τη μαμά σαν ήρωες. Κατευθύνονται από εκείνους. Θέλουν να τους μοιάσουν.

Οι γονείς οφείλουν να είναι προσεκτικοί. Οφείλουν να τα βρουν με τον εαυτό τους, να βρουν γαλήνη και ηρεμία. Να στοχεύουν στο ουσιαστικό και όχι στο εφήμερο.

Αν αφήσουμε το πνεύμα και το συναίσθημα να φύγει, τότε δυστυχώς είμαστε καταδικασμένοι, δέσμιοι του κενού που δημιουργήσαμε΄΄.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3.29 (7 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.