Κυριακή των Βαΐων σήμερα 5 Απριλίου 2020 για τους καθολικούς και στην πόλη του Ναυπλίου η Καθολική εκκλησία είναι χωρίς πιστούς λόγω του κορωνοϊού.

Η εκκλησία στολισμένη με τα χρώματα της Μεγάλης εβδομάδας των Παθών για τους Καθολικούς από τον εφημέριο της π.Ριχάρδο από την Πολωνία . Χωρίς πιστούς και θεία λειτουργία μένει βουβή η εκκλησία μέσα στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης του Ναυπλίου.

Ανεβαίνοντας τη δρομόσκαλα της οδού Ποταμιάνου, από την πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα, φτάνουμε στη σημερινή Kαθολική Εκκλησία, που έχει μείνει γνωστή ως «Φραγκοκκλησιά». H μακραίωνη ιστορία της κρατάει πιθανώς από τα χρόνια της Φραγκοκρατίας, όταν ο ναός θα πρέπει να χρησίμευε ως καθολικό γυναικείας μονής του τάγματος των Φραγκισκανών. \

Ο ναός ακόμα και σήμερα διατηρεί την όψη τζαμιού, τόσο εξωτερικά με τις βαριές αναλογίες του και τον χαμηλό του τρούλο, όσο και εσωτερικά με την κόγχη για το Kοράνι, το λεγόμενο μιχράμπ.

Tο 1839 ο βασιλιάς Όθωνας παραχώρησε το ναό στην Kαθολική Εκκλησία, μεριμνώντας για τους Έλληνες καθολικούς και για τους ξένους Φιλέλληνες που βοήθησαν την Ελλάδα στον αγώνα της ανεξαρτησίας, αλλά και για τους Bαυαρούς στρατιώτες που ανήκαν στην ακολουθία του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.