ΑΔΕΔΥ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ: Απεργία 24ωρη προκήρυξε για αύριο 14 Νοεμβρίου η ΑΔΕΔΥ με αποτέλεσμα να παραλύσει το Δημόσιο στις 14 Νοεμβρίου 2018. Την απεργία στηρίζουν και διεθνή συνδικάτα. Η Γενική Γραμματέας μας, Serena Sorrentino, εκ μέρους όλων των οργανώσεων – μελών της FPCGIL, εκφράζει την αλληλεγγύη της για την 24ωρη απεργία σας στις 14 Νοεμβρίου. Έχουμε υποφέρει, όπως πολλές μεσογειακές χώρες, τις συνέπειες της κρίσης που έχει επηρεάσει τα δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων στο δημόσιο, και γνωρίζουμε πως στην Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα σκληρές.
Γι’ αυτό το λόγο, πραγματικά στηρίζουμε την απαίτησή σας να ξεκινήσετε διαπραγματεύσεις για ανάκτηση των μισθών, αύξηση των συντάξεων, προσλήψεις και φορολογικές περικοπές. Ελπίζουμε ότι πολλοί εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στη διαμαρτυρία σας και ευχόμαστε να έχετε μία επιτυχημένη απεργία και άμεση απάντηση από την κυβέρνησή σας.

ΑΔΕΔΥ Απεργία αύριο 14 Νοεμβρίου – Δημόσιο: Ανακοίνωση

Η 24ωρη απεργία πραγματοποιείται επειδή οι επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς απέβησαν άκαρπες.

Τα αιτήματά για οικονομική βελτίωση αντιμετωπίστηκαν με μνημονιακή λογική, καθώς όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019 είναι 800 εκατομμύρια και μετά βίας επαρκούν για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Τα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων στα χρόνια των μνημονίων έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 40% και η οικονομική αφαίμαξη, δυστυχώς, ολοκληρώνεται με τη νέα φορολογική επιδρομή της παρούσας κυβέρνησης σε συνέχεια των προηγούμενων.

Αύξησε την έμμεση φορολογία, σε ΦΠΑ, σε ειδικούς φόρους καυσίμων, αλκοόλ, στα τέλη κυκλοφορίας, στον ΕΝΦΙΑ κ.ά. Το δημόσιο κλιμακώνει με τη μείωση του αφορολόγητου από τα 9.900 ευρώ στα 8.600 για το 2018-2019 ενώ βυθίζει το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ από 1/1/2020 μειώνοντας μισθούς και συντάξεις κατά 50 ευρώ μηνιαίως.

14 Νοεμβρίου

Στο ασφαλιστικό είτε καταφέρει το Δημόσιο να αποφύγει είτε να αναστείλει τις περικοπές στις παλιές συντάξεις, οι νέοι συνταξιούχοι μετά τον Μάιο του 2016 νιώθουν στο πετσί τους τα αποτελέσματα του Νόμου Κατρούγκαλου.

Οι περικοπές για τους Δημοσίους Υπαλλήλους με το Ν. 4387/2016 ξεκινούν από 7% για ΥΕ κατηγορία με 20 χρόνια ασφάλισης και κορυφώνεται στο 35% για ΠΕ κατηγορία με 40 χρόνια ασφάλισης.

Οι μειώσεις είναι αντίστοιχες στα επικουρικά ταμεία αλλά και στο ΕΦΑΠΑΞ τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

Η ένταξη στα ΒΑΕ με συνταξιοδοτικό όφελος για τους εργαζόμενους σε αυτά, ύστερα από τη δραματική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης είναι αναγκαία όσο ποτέ.

Η διεύρυνση των επαγγελμάτων, που θα ενταχθούν, με αναβάθμιση των κατηγοριών στην καταβολή του επιδόματος, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, χωρίς αποχαρακτηρισμούς θα εξακολουθήσουν να είναι στην προμετωπίδα των δίκαιων αιτημάτων μας.

Πολλές υπηρεσίες αύριο θα παραμείνουν κλειστές.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.