Δεν θα δοθεί μέρισμα για φέτος και ουσιαστικά η μόνη οικονομική παροχή για τις γιορτές θα είναι ο διπλασιασμός του επιδόματος ακραίας φτώχειας. Αυτό προκύπτει από την πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε μετά τις ανακοινώσεις των Χρήστου Σταϊκούρα και Γιάννη Βρούτση για τους δικαιούχους του ελάχιστου εγγημένου εισοδήματος.

Δεν θα δοθεί μέρισμα για φέτος και ουσιαστικά η μόνη οικονομική παροχή για τις γιορτές θα είναι ο διπλασιασμός του επιδόματος ακραίας φτώχειας. Αυτό προκύπτει από την πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε μετά τις ανακοινώσεις των Χρήστου Σταϊκούρα και Γιάννη Βρούτση για το διπλασιασμό του ύψους της ενίσχυσης που θα λάβουν το Δεκέμβριο οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγημένου εισοδήματος, το οποίο αφορά 482.335 πολίτες ήτοι 256.562 νοικοκυριά.

Διαφορετική συγκυρία – Ελλείματα αντί για πλεονάσματα
Με αφορμή την κριτική που άσκησε η τομεάρχης Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου πως αντί για μέρισμα σε νοικοκυριά και εργαζόμενους, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ένα μέτρο αξίας 54 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 0,003% του ΑΕΠ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απάντησε «η φετινή συγκυρία είναι τελείως διαφορετική απ’ αυτές των προηγούμενων ετών».

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η κα Αχτσιόγλου «χρησιμοποιεί άστοχα τη λέξη «μέρισμα»» και εξήγησε:

«Μέρισμα υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, όταν παρουσιαζόταν υπεραπόδοση, ή, τέλος πάντων, ένα καλύτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, ένα μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα από αυτό που είχε τεθεί στη χώρα μας με βάση τη Συμφωνία που είχε κάνει με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.