Μέχρι την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020.

Ο ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι σήμερα, Τετάρτη, άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού – προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση όσοι δικαιούχοι δεν την υπέβαλαν ως την 11η Μαρτίου 2022, οπότε και έκλεισε η πλατφόρμα.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Για το κλείσιμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, καθώς και για την χορήγηση της επιπλέον έκτακτης ενίσχυσης σε δικαιούχους θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2022 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021.

Ειδικότερα σήμερα το πρωί θα ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού να κάνουν αίτηση για να λάβουν τη μιάμιση δόση του επιδόματος παιδιού Α21 που δίνει η κυβέρνηση για τον μήνα Απρίλιο. Η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή για κάποιες ημέρες προκειμένου στη συνέχεια να κλείσει για να γίνει η πληρωμή της μιάμιση δόσης του επιδόματος παιδιού για τον Απρίλιο. Μάλιστα η πληρωμή όσων κάνουν αίτηση από σήμερα μέχρι το κλείσιμο της πλατφόρμας αναμένεται να γίνει μέχρι τέλος Απριλίου.

Έτσι τη μιάμιση δόση θα την λάβουν οι δικαιούχοι Μαρτίου, όσοι δηλαδή πληρωθούν 31 Μαρτίου 2022 αλλά και όσοι από σήμερα κάνουν αίτηση μέχρι υο νέοκλείσιμοτηςπλατφόρμαςπου θα ανακοινώσειο ΟΠΕΚΑ.
Αυτό γίνεται γιατί πολλοί δικαιούχοι κάνουν αίτηση αργότερα γιατί η καταβολή του επιδόματος παιδιού έχει αναδρομική ισχύ. Εξάλλου αυτό φαίνεται και από τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν πέρσι.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.