Λιγότερα από €80 θα είναι όπως φαίνεται η αύξηση που αντιστοιχεί στο 5% αύξηση στο επίδομα τέκνου σύμφωνα και με την πρόταση που το Υπουργικό Συμβούλιο έγκρινε ήδη και τώρα αναμένεται η πρόταση να πάει στην Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

Σχολιάζοντας σχετικά ο Αντρέας Καυκαλιάς Βουλευτής του ΑΚΕΛ στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο ακόμα δεν έφτασε στην Βουλή διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι μόλις είναι έτοιμο η αρμόδια επιτροπή θα πράξει τα δέοντα για να τρέξει τις διαδικασίες.

“Από εκεί και πέρα οι αυξήσεις που έχουν δοθεί μέχρι τώρα αφορούν την τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Οπόταν είναι το 3,7 που έχει συμπεριληφθεί στο ύψος των επιδομάτων.”

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον κ. Καυκαλιά το πόση θα είναι η αύξηση σε ευρώ έχει να κάνει με τον αριθμό των τέκνων της κάθε οικογένειας.

“Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ανάλογα με τα εισοδήματα. Αν μια οικογένεια βρίσκεται στην κατηγορία των εισοδημάτων μέχρι €19,500 για κάθε τέκνο το επίδομα που δίνεται χωρίς την αύξηση του 5%, είναι €559 για δυο τέκνα €671 για τρία τέκνα €1231 και για τέσσερα τέκνα ή περισσότερα €1973. Οπόταν αντιλαμβάνεστε ότι και η ετήσια αύξηση που δίνεται καθορίζεται και από τον αριθμό των τέκνων.”

Αναλυτικά τα ποσά του επιδόματος τέκνου με εισοδήματα μέχρι €19,500:

Ένα παιδί: €559

Δυο παιδιά: €671

Τρία παιδιά: €1231

Τέσσερα ή περισσότερα παιδιά: €1973

Αναλυτικά τα ποσά του επιδόματος τέκνου με εισοδήματα μέχρι €19,500 μαζί με την αύξηση 3,7%:

Ένα παιδί: €579

Δυο παιδιά: €695

Τρία παιδιά: €1,276

Τέσσερα ή περισσότερα παιδιά: €2,046

Στις περιπτώσεις με το ένα τέκνο εαν υπολογιστεί η ΑΤΑ 3,7% που δόθηκε τότε το επίδομα θα ανέλθει στα €579, άρα €20 περισσότερα.

Το 5% δε ικανοποιεί την Επιτροπή Εργασίας ανέφερε ο κ. Καυκαλιάς για αυτό και γίνονται οι ανάλογες πιέσεις προς την Κυβέρνηση για μεγαλύτερες και πιο ουσιαστικές αυξήσεις.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.