Ι.Μ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Επαναλειτουργεί και πάλι ο Πανεπιστημιακός Ναός των Τριών Ιεραρχών στις Φοιτητικές Εστίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 τελέσθηκε ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και ο Αγιασμός στον Ιερό Πανεπιστημιακό Ναό των Αγίων Τριών Ιεραρχών, ο οποίος στεγάζεται στον 8ο όροφο της Α’ Φοιτητικής Εστίας επί της οδού Στίλπωνος Κυριακίδη 17 στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών Θεσσαλονίκης.

Επαναλειτουργία μετά από δύο χρόνια
Με την κανονική άδεια και ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου ο εν λόγω Πανεπιστημιακός Ναός λειτουργεί και πάλι, με σκοπό την κάλυψη των πνευματικών και λειτουργικών αναγκών των φοιτητών του Πανεπιστημίου, μετά την παρέλευση δύο ετών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και ενώ έχουν ολοκληρωθεί σημαντικές εργασίες αποκαταστάσεως, καθαριότητος, ευπρεπισμού και εν γένει ανακαινίσεως τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά του Ναού.

Αυτό το εγχείρημα υλοποιήθηκε εξ ιδίων πόρων της τοπικής Εκκλησίας, χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά ο προϋπολογισμός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και των Φοιτητικών Εστιών, και είναι μία προσφορά του Ποιμενάρχου κ. Ανθίμου προς τα νιάτα της Πατρίδας μας.

Στην λατρευτική σύναξη προέστη ο Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης, ο οποίος μετέφερε προς το εκκλησίασμα τις πατρικές ευχές του Μητροπολίτη κ. Ανθίμου και παρουσίασε τον νέο Υπεύθυνο Ιερέα του Πανεπιστημιακού Ναού, Αρχιμανδρίτη π. Πολύκαρπο Κάστιζα, στον οποίο ευχήθηκε καλή διακονία.

Τέλος, αναφέρθηκε με θερμούς λόγους στο πνευματικό έργο και την δεκαπενταετή διακονία (1975-1990) στον συγκεκριμένο Ναό του συμπροσευχομένου στο ιερό Βήμα Αρχιμανδρίτου π. Ιωάννου Γιαλούρη.

Στις ιερές ακολουθίες μεταξύ των φοιτητών και των φοιτητριών παρεβρέθηκαν ο Καθηγητής κ. Δημήτριος Κωβαίος, Αντιπρύτανης Ακαδημαικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας και Πρόεδρος της Επιτροπής Φοιτητικών Εστιών, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα. Στέλλα Λάββα, Κοσμήτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών, ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Δημήτριος Ανδρεάδης, εκπρόσωπος του Προέδρου του Τμήματος Οδοντιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, ο κ. Ιωάννης Λιάκος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής, ο οποίος απέδωσε τους ύμνους στο ιερό Αναλόγιο, καθώς και λοιποί εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και των Φοιτητικών Εστιών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.