Εξοργίζουν και σκανδαλίζουν τους Έλληνες ειδήσεις περί συλλήψεως Μητροπολιτών λίγες ημέρες πριν αρχίσει η Μεγάλη Εβδομάδα.

Προφανώς τα πράγματα είναι σοβαρά. Μια πανδημία μας χτυπά την πόρτα και όλοι μας οφείλουμε να υπακούμε στις οδηγίες των ειδικών.

Προφανώς δεν συμφωνώ με την κίνηση του Σεβ. Ποιμενάρχου των Κυθήρων.

Όμως προκαλεί τους πιστούς η είδηση πως Ιεράρχης οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα επειδή επέλεξε να κρατήσει την εκκλησία ανοικτή .

Θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία και κατανόηση σε θέματα Πίστεως.

Αύριο, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, θα πάω να προσκυνήσω στο Παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού στην Κηφισιά που θα είναι ανοικτό.

Συλλάβετε κι εμένα.

Παραθέτω το πρόγραμμα για αύριο:

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ
ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Αύριο Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, το Παρεκκλήσιο μας του Τιμίου Σταυρού, που βρίσκεται στο Πανόραμα Κηφισιάς πλησίον του Νοσοκομείου ΄΄ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ”, θα παραμείνει ανοικτό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.
Στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει το ανθρώπινο είδος σε ολόκληρο τον πλανήτη, η επίκληση και η παρηγορία της Χάριτος του Ζωοδότη Σταυρού, είναι περισσότερο επιβεβλημένη από οποτεδήποτε!!

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ !!!

Κατά την προσέλευσή σας θερμά παρακαλείσθε, να τηρείται όλους τους κανόνες υγιεινής, καθώς και την προβλεπόμενη απόσταση από τους συμπροσκυνητές σας!!!

«Σταυρός, ο φύλαξ πάσης της οικουμένης.
Σταυρός, η ωραιότης της Εκκλησίας.
Σταυρός, βασιλέων το κραταίωμα.
Σταυρός, πιστών το στήριγμα.
Σταυρός, αγγέλων η δόξα
και των δαιμόνων
το τραύμα»

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Αγγελική Καραγιάννη

Να με συγχωρεί ο αρθρογράφος, αλλά η δήλωση του είναι τζάμπα μαγκιά. Δεν πρόκειται να τον συλλάβει κανείς εφόσον στο συγκεκριμένο παρεκκλήσιο δε θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία. Οι Ναοί είναι ανοικτοί. Προσκυνουμε ελεύθερα ακόμη. Οπότε φίλε μου μη το παίζεις τζάμπα μάγκας. Αμφιβάλλω αν θα το δημοσιεύσετε.